Illustrasjonsfoto: Statens vegvesen

Vegvesenet omsatte for nesten 54 milliarder i fjor

Vegvesenets årsrapport for 2015 viser at Statens vegvesens omsetning i fjor var på 53,75 milliarder kroner. 

En av tingene rapporten viser er at det ble åpnet rundt 45 kilometer ny riksvei i fjor.

- Det ble også gjennomført en rekke investeringstiltak som skredsikring, utbedring av veibredde, bygging av kollektivfelt og tilrettelegging for gående og syklende. Det ble gjennomført tiltak for å utbedre kollektivknutepunkter og holdeplasser for kollektivtransporten slik at disse ble universelt utformet, heter det i en meldig fra etaten.

I Nasjonal transportplan 2014-2023 er det lagt vekt på å øke satsingen på vedlikehold og fornying for å øke påliteligheten og driftssikkerheten til veinettet, og for at forfallet skal stanses tidlig i tiårsperioden. Forfallet ble i 2015 redusert for første gang på flere tiår, kan man lee i rapporten.

Statens vegvesen har gjennomført en rekke trafikksikkerhetstiltak i 2015: midtrekkverk på to- og trefelts veier, nye firefelts veier og kontroller langs veien. Det har vært høy aktivitet på etablering av forsterket midtoppmerking og dette er gjort i forbindelse med dekkelegging.
Rapporten viser også at Vegvesenet i fjor hadde et mindreforbruk på cirka 690 millioner kroner. Dette skyldes i stor grad redusert fremdrift for skredsikringsprosjekter og manglende planavklaringer for flere prioriterte tiltak i forbindelse med kompensasjon for økt arbeidsgiveravgift.

Les hele rapporten her