Gir ny støtte til redningsoperasjon for Osebergskipet

Redningsaksjonen for Osebergsamlingen får penger til å fortsette. -Vi er svært lettet, sier museumsdirektør Håkon Glørstad.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) tok turen til Vikingskipshuset på Bygdøy tirsdag for selv å overbringe nyheten.

– Vi har besluttet å gi 30 millioner over en treårsperiode fra neste år, sier Isaksen til NTB.

Redningsoperasjonen «Saving Oseberg» avsluttes i desember, men arbeidet er nødt til å fortsette hvis Osebergskipet skal reddes.

– Osebergskipet er bokstavelig talt i ferd med å smuldre opp, og vi er nødt til å fortsette redningsoperasjonen for å ta vare på skipet sier Glørstad.

– Vi er veldig glade for at vi nå får fornyet støtte over statsbudsjettet for neste år. Vi har bedt om 30 millioner og at vi får det er en veldig god nyhet, sier Glørstad.

Isaksen understreker at Osebergsamlingen er Norges pyramider.

– Det er en verdensarv vi må ta vare på og passe på for kommende generasjoner. Prosjektet skal hindre at verdensarven ikke smuldrer opp. Den første treårsperioden er avsluttet, men vi må fortsette prosjektet i en fase to. Derfor vil vi allerede nå si ifra at vi setter av penger på statsbudsjettet for 2017, sier kunnskapsministeren.