NHO presser regjeringen om formuesskatten

Regjeringspartiene og Arbeiderpartiet har gjenopptatt samtalene om skatteforlik, men NHO mener et bredt forlik ikke er viktig dersom ikke resultatet er bra nok næringslivet, skriver Dagbladet.

Ap var villige til å inngå en avtale med de borgerlige om en rabatt på verdifastsettelsen av aksjer og driftsmidler på 20 prosent. Formuesskatten ville dermed kun bli beregnet ut fra 80 prosent av verdien på det som ofte omtales som arbeidende kapital.

– Den 80 prosents inngangen som Arbeiderpartiet har vært med på er bedre enn ingenting, men ikke bra nok, sier direktør Ingebjørg Harto for næringspolitikk i NHO til Dagbladet tirsdag.

Ap forlot forhandlingene med regjeringspartiene i sinne da det ble kjent at de borgerlige samtidig, og uten å informere Ap, forhandlet med KrF og Venstre om en løsning. NHO har hele tiden støttet et bredt forlik, men går nå bort fra dette.

– Vi hadde ønsket oss en avtale med Ap. Men om det ikke blir mer enn dette, er det bedre om regjeringen og mellompartiene samler seg om noe som er bedre sett fra et næringslivsperspektiv, sier Harto.