Som en del av Sikkerhetsuka 2016 inviterte Skanska, Trygg Trafikk og Learn trafikkskole 150 elever ved bygg- og anleggsteknikklinjen på Skogmo videregående til et sikkerhetsarrangement. Foto: Geir Anders Rybakken ØrslienFoto: Geir Anders Rybakken ØrslienFoto: Geir Anders Rybakken ØrslienJohn Skaar fra Skanska Norge. Foto: Geir Anders Rybakken ØrslienBrita Straume fra Trygg Trafikk. Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

Skanska inviterte Skogmo vgs til sikkerhetsarrangement

Som en del av Sikkerhetsuka 2016 inviterte Skanska, Trygg Trafikk og Learn trafikkskole 150 elever ved bygg- og anleggsteknikklinjen på Skogmo videregående til et sikkerhetsarrangement. 

Sikkerhet på og rundt byggeplasser stod i fokus, og ungdommene fikk delta i en øvelse som viste hvor store blindsoner lastebiler og anleggsmaskiner faktisk har.

Skanska har startet byggingen av nye Skogmo videregående skole i Skien. Byggeplassen ligger tett opptil dagens skole og mer enn 700 elever vil ferdes i området daglig. Et viktig ledd i arbeidet med å unngå ulykker, handler om involvering av elever og lærere i sikkerhetsarbeidet.

- Det er viktig for oss i Skanska å være tydelige på at sikkerheten til både de som jobber på våre prosjekter og de som ferdes i områdene rundt våre byggeplasser er det viktigste av alt. Derfor har vi valgt å henvende oss til elevene ved Skogmo, som vil ha byggeplassen vår som nabo i tiden fremover og som forhåpentligvis også vil bli en del av bransjen vår når de trer inn i arbeidslivet om noen år. Ved å få dem til å forstå risiko og konsekvenser, håper vi at de blir mer bevisste på å ivareta sin egen sikkerhet – både på jobb og i fritiden, sier John Skaar fra Skanska Norge.

Trygg Trafikk og Learn trafikkskole har et sterkt engasjement for trafikksikkerhet og ungdom er en av de viktigste målgruppene deres. Brita Straume fra Trygg Trafikk var til stede og oppfordret ungdommene til være oppmerksomme og fokuserte når de ferdes i trafikken.
- Det er utrolig viktig at ungdommer reflekterer over hvor sårbar man er i trafikk som fotgjenger eller mopedist. Selv om du ser sjåføren av en lastebil eller gravemaskin, er det langt fra sikkert at han ser deg. Det å oppnå øyekontakt med sjåføren og kjenne til blindsoner er en god måte å øke sin egen trygghet på. Samtidig gjør man arbeidsdagen lettere for yrkessjåfører og maskinførere, sier Straume.

- Trygg Trafikk lanserte i fjor kampanjen «Hold fokus», en kampanje som setter fokus på viktigheten av å konsentrere seg og ikke la seg distrahere når man kjører bil. Kampanjen har vært en braksuksess, heter det i en pressemelding.  
- «Hold fokus» er et mantra som også gjelder for fotgjengere. Ikke bli oppslukt av mobilen din og musikk på øret når du går i et trafikkert område, spesielt hvis du går forbi en byggeplass. Når noen utsettes for en alvorlig trafikkulykke, er det som oftest utrolig mange som blir rammet. Myke trafikanter må også ta et ansvar og gjøre det de kan for å unngå farlige situasjoner, sier Straume videre.

På bygge- og anleggsplasser over hele Norge har det vært gjennomført hundrevis av arrangementer og aktiviteter knyttet til sikkerhet gjennom hele uken. I år var det tolvte året på rad med sikkerhetsuke i Skanska.