- I vår høringsuttalelse er vi tydelige på at de videre planprosesser må igangsettes umiddelbart etter at konseptet er vedtatt, og må gjennomføres effektivt slik at planprosessene ikke forsinker gjennomføringen, sier Jon Sandnes.

- Utredningen om transportløsninger i Oslo et godt grunnlag for fremtidsrettede løsninger

BNL har avgitt sin høring om konseptvalgutredning for økt transportkapasitet inn mot og igjennom Oslo.

- BNL mener utredningen om transportløsninger i og gjennom Oslo er et godt grunnlag for fremtidsrettede løsninger. Nå må det være fullt trykk på den videre prosessen , sier Jon Sandnes, adm dir i BNL.

BNL mener at KVU Oslo-navet representerer et meget viktig arbeid, som gir et godt beslutningsgrunnlag for planlegging og gjennomføring av areal- og infrastrukturtiltak de neste 20 til 40 år i Osloregionen, for Østlandet og av betydning også for nasjonen som helhet.

- I vår høringsuttalelse er vi tydelige på at de videre planprosesser må igangsettes umiddelbart etter at konseptet er vedtatt, og må gjennomføres effektivt slik at planprosessene ikke forsinker gjennomføringen, sier Sandnes. Han utfordrer derfor også Regjeringen til å sette en dato for når de viktigste prosjektene skal være ferdige.

BNL mener at for å legge til rette for optimal framdrift i prosjektene er det viktig at det tas i bruk finansieringsmodeller som sikrer at pengene er tilgjengelig på riktige tidspunkter i de ulike prosjektene.

- Samtidig bør det som hovedmodell tas i bruk gjennomføringsmodeller som sikrer tidlig involvering av entreprenøren, sier Sandnes

- For å lykkes i infrastrukturbyggingen er det viktig at dette samordnes med arealplanlegging og bygging av boliger, næringsbygg og øvrig byutvikling. Her må stat, fylke og kommune samarbeide tett, sier Jon Sandnes.

BNL er også opptatt av at utviklingen av knutepunktene skapes gjennom godt samspill mellom alle aktører – stat, kommune og transportaktører på den ene siden og private utbyggere og entreprenører på den andre.
Samarbeid er avgjørende for at man skal lykkes, avslutter Sandnes.

Les høringsuttalelsen her