Øystein Thorup

Øystein Thorup ny styreleder i Norsk Eiendom

På generalforsamlingen i Norsk Eiendom ble Øystein Thorup (45) fra Avantor AS valgt inn som ny styreleder. Han får også med seg to nye kvinner i styret.

Thorup har i dag styreverv i Norwegian Green Building Council (NGBC) og Oslo Metropolitan Area (OMA).

- Vi er svært fornøyd med å få Øystein Thorup inn som leder av vårt styre. Han har bred erfaring i ulike eiendomsselskaper og har vist en stor dyktighet med videreutvikling av Nydalen. Gjennom sitt verv i styret i Norsk Eiendom får Øystein anledning til å bidra til ansvarlig steds- og byutvikling også på nasjonalt plan, sier adm. dir. Thor Olaf Askjer Norsk Eiendom.

Thorup overtar etter Stein Olaf Onarheim fra Bergen som har vært styreleder i seks år. Under Onarheims ledelse har Norsk Eiendom løftet seg slik at eiendomsbransjen har blitt mer synlig, kunnskapsbasert og seriøs.

I tillegg ble to kvinner valgt inn i styret.

Marianne Tvenge (37) fra Fram Eiendom AS ble valgt som nytt styremedlem. Hun er utdannet Master of Science Real Estate Development ved Colombia University. Før hun tok til som eiendomsutvikler i familiebedriften i 2004, var hun trainee i New York og London hvoretter hun drev en kort tid i OBOS Forvaltning.

Christine Kahrs (52) fra Kahrs Eiendom AS i Bergen ble valgt som fast møtende vararepresentant. Hun er utdannet Cand polit i informasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen. Før hun tok til med eiendom i familiebedriften Paal Kahrs Eiendom AS i 2003, drev hun ca 10 år i IT-bransjen. Hun har engasjert seg i en rekke styrer og verv i Bergen bl.a i Ressursgruppe byutvikling i Bergen Næringsråd.

- Vi er svært fornøyde med å få to aktive eiendomsutviklere inn i vårt styre. Hver på sin måte har de vist at de kan gjennomføre egne prosjekter. Gjennom sitt verv i styret i Norsk Eiendom får Marianne og Christine anledning til å bidra til ansvarlig steds- og byutvikling også på nasjonalt plan. Mange har etterlyst flere kvinner i eiendomsbransjen. Vi er sikre på at kvinner bidra til større bredde i bransjen og i byutviklingen. Vi er derfor svært fornøyde for å få to av dem inn i vårt styre, sier Askjer.

Generalforsamlingen tiltrådte forøvrig arbeidsprogrammet for inneværende år. Dette inneholder bl.a videre arbeid med mer effektive planprosesser, bidrag til en robust skatteprofil, forberedelse til sirkulær økonomi og seriøsitetsarbeid.

Styret i Norsk Eiendom består for øvrig av Peter Groth (Bærum), Morten Jakhelln (Bodø), Anders Buchard (Hamar), Christine Kahrs (Bergen) og Marianne Tvenge (Oslo).