Toyota Proace har hatt verdenspremiere denne uken.

Slik er Toyotas nye Proace

Nye Proace lanseres med et større modellutvalg enn tidligere.

Nye Toyota Proace har denne uken hatt sin verdenspremiere på varebilutstillingen i Birmingham.

Nå tilbys varebilen i et bredt utvalg med flere varianter enn før, og blir tilgjengelig i to utstyrsgrader og i tre karosserilengder. Det nye utvalget øker dermed dekningen av varebilutvalget i Europa, ifølge en pressemelding fra Toyota Norge.

Unik variant

For første gang kommer en helt ny og unik variant – Proace Compact. Den er 4,6 meter lang, og har en akselavstand på 2,9 meter. Denne modellen er den korteste bilen i det mellomstore varebilsegmentet (MDV) hittil, og setter en ny standard i dette segmentet.

Stort lastevolum

På grunn av den smale innpakningen, tilbyr den et fotavtrykk som er lik en stor kompakt varebil (CDV), og en lastekapasitet lik en mellomstor varebil. Proace Compact er en fullverdig treseter, har et lasterom som er 2,1 meter langt og 1,6 meter bredt, og har et lastevolum på 4,6 kubikkmeter.

Fem dieselmotorer

Modellen inkluderer opp til en variant med ni seter og en såkalt Platform Cab klar for ombygging, som gjør det mulig for den nye Proace å dekke 100 prosent av MDV-markedet.

Fem dieselmotorer tilbys fra 95 til 180 hk. Koblet både til manuell og automatisk girkasse, er målet klasseledende CO2-utslipp i MDV-segmentet.

Økt lastelengde

En unik løsning gir selv Proace Compact tre seter foran, og et nytt «Smart Cargo system kombinerer åpning av skillevegg ved å løfte frontsetet. Denne løsningen øker lastelengden med 1,16 meter og lastekapasiteten med 0,5 kubikkmeter.

Høy sikkerhet

Sikkerheten er på linje med det høye nivået man forventer av Toyota, og personbilutgaven har nylig fått fem stjerner i kollisjonstest-programmet til Euro NCAP. Sikkerhetsteknologiene Toyota Safety Sense er også tilgjengelig.

Som på andre Toyota-modeller har den nye Proace varebil en fabrikkgaranti på fem år/160.000 kilometer.