<p></p><p>Raset ved Hoven tok med seg et stykke av riksveg 13 og to gravemaskner. Alle foto: Johannes Holven</p>Raset ved Hoven tok med seg et stykke av riksveg 13 og to gravemaskner. Alle foto: Johannes HolvenRaset ved Hoven tok med seg et stykke av riksveg 13 og to gravemaskner. Alle foto: Johannes HolvenRaset ved Hoven tok med seg et stykke av riksveg 13 og to gravemaskner. Alle foto: Johannes Holven

Veistykke raste ut - se bilder av gravemaskinene som forsvinner ut i vannet

Det skal ikke ha vært personer involvert i den dramatiske hendelsen i Hordaland. 

Det var et veistykke på riksvei 13 mellom Granvin og Voss som raste ut i vannet onsdag kveld.

- Vi priser oss lykkelige for at det ikke var folk i arbeid når det skjedde. Maskinene betyr ingenting når slike ting skjer, sier daglig leder Øyvind Langemyr i Bertelsen og Garpestad til Byggeindustrien.

Raset ble ifølge Bergens Tidende meldt inn like før 21.30. Det skal ifølge Langemyr ikke ha vært spesielt med nedbør før veien raste ut.

- Vi ønsker heller ikke å spekulere i hva som er årsaken. Vegvesenet kommer med geolog i morgentimene torsdag, sier Langemyr.

Entreprenøren er i gang med å bygge Jobergtunnelen og utvider riksveg 13 i området. Anleggsarbeidene er en del av "Vossapakko". Det er i området der veiutvidelsen foregår, at raset skjedde.

Alternativ kjørevei er fylkesveg 7 mellom Granvin og Trengereid. Det blir en ny vurdering av veien torsdag morgen, opplyser Statens vegvesen til Bergens Tidende.

- Vi må vente på dagslyset. Da får vi geolog og kjentfolk på stedet, sier trafikkoperatør Ove Amundsen.

Nabo Johannes Holven bor like ovenfor veien og beskriver den dramatiske hendelsen slik:

- To gravemaskiner forsvant. De er borte vekk. Grunnen bare sviktet, sier han til BT.