Multiconsult overtar Akvator

Multiconsult kjøper 100 prosent av aksjene i den Stord-baserte rådgiverbedriften Akvator.

Det skriver Multiconsult i enpressemeldingpå sine nettsider.

Multiconsult blir med overtakelsen det største rådgivingsmiljøet i aksen mellom Bergen og Stavanger, heter det i meldingen.

Avtalen om kjøp av aksjene vil etter planen tre i kraft fra 1. juni 2016.

Multiconsult er gjennom oppkjøpet av Vest Consult Stord, Helge Lindeflaten og LINK arkitektur allerede godt etablert på Stord, skriver rådgiverbedriften i pressemeldingen.

Med over 50 personer på Stord og 400 medarbeidere totalt på Vestlandet, vil Multiconsult utgjøre det største rådgivingsmiljøet i aksen mellom Bergen og Stavanger.

– Vi betrakter området mellom Stavanger og Bergen som markedsmessig svært interessant, og miljøet på Stord spiller en sentral rolle i våre satsninger i denne regionen. Vi ser det også svært positivt at kontoret ligger i nærheten av Hydro Karmøy, hvor Multiconsults største industriprosjekt er lokalisert, sier Lars Opsahl, konserndirektør regioner Norge i Multiconsult.

– Multiconsult er et meget solid tverrfaglig rådgivingsselskap med en sterk markedsposisjon langs hele kysten. Dette vil gi oss bedre tilgang til markedet innenfor fagområder hvor vi besitter spesialkompetanse og våre medarbeidere vil få tilgang til et stort faglig miljø med spesialkompetanse innen en rekke områder. Vi ser fram til å utvikle avdelingen på Stord til å bli et enda sterkere rådgivingsmiljø, og det vil også våre kunder merke på en positiv måte, sier Kjell Arne Møklebust, daglig leder i Akvator.