Utsatt beslutning om Lilleborg-fabrikk i Kristiansund

Styret i Orkla-eide Lilleborg utsetter avgjørelsen om hva som skal skje med Ello i Kristiansund. Grunnen er et lokalt initiativ som styremedlemmene vil se nærmere på før de bestemmer seg.

Bakgrunnen er at det i løpet av helgen har kommet en konkret henvendelse fra lokale interessenter. Denne ønsker styret å forstå bedre før endelig beslutning tas, skriver Orkla i en pressemelding.

Administrasjonen vil vurdere forslaget nærmere.

– De strategiske vurderingene som ligger til grunn, er uendret. Vi forstår at det er stort engasjement rundt denne saken og ønsker å se på dette initiativet før beslutning fattes, sier styreleder Stig Ebert Nilssen i Lilleborg.

Arbeidet til nær 60 ansatte i ved Ello i Kristiansund står i fare. Orkla har hatt planer om å flagge ut virksomheten til Sverige.

I et møte med næringsminister Monica Mæland (H) om Orkla-utflaggingen tirsdag 19. april sa tillitsvalgt Unni Garberg at Ello er en overskuddsbedrift, og at de ansatte er klare til omstilling og effektivisering for å redde arbeidsplassene i Norge.

Mæland stilte seg undrende til hvorfor det skal være nødvendig for Orkla å flytte arbeidsplassene til Sverige og ba om et møte med konsernet så raskt som mulig. Møtet finner sted mandag ettermiddag.