Tullinløkka i Oslo. Foto: Statsbygg

Vil ha universitetsklynge på Tullinløkka

Statsbygg foreslår å bygge et byuniversitet på Tullinløkka i Oslo.

Det skriver den store statlige byggherren i en pressemeldingpå sine nettsider.

Statsbyggs konseptutvalgutredning for Tullinløkka ble mandag overlevert til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Dette er anbefalingene for området:

  • Historisk museum tar i bruk Nasjonalgalleriet som utstillingsarealer for blant annet kirkekunst fra middelalderen og klassisk arkeologi.
  • Nytt studenthus etableres i St. Olavsgate 32 for Det Norske Studentersamfund og Studentsamskipnaden i Oslo.
  • Uteområdene for Akademihagen og Tullinløkka blir oppgraderte parkarealer og attraktive uterom der bygningene åpnes mot plassen med restauranter og inngangspartier fra Tullinløkka.

Les hele konseptvalgutredningen med vedlegg.

– Vi foreslår et byuniversitet fordi Universitetet i Oslo har uttrykt et behov basert på vedtaket om at Historisk museum skal være på Tullinløkka. Sammen med studentaktiviteter i Akademihagen vil dette skape et godt bymiljø. Byrommet oppgraderes og vil bli attraktivt for befolkningen, sier Statsbygg-direktør Harald V. Nikolaisen i pressemeldingen.

Statsbyggs oppdrag har vært å gjennomføre en konseptvalgutredning for statens bygninger og eiendommer i Tullinløkka-området. Området omfatter Nasjonalgalleriet, Tullinløkka, Kulturhistorisk museum, Akademihagen og Norges geografiske oppmåling.

Mer enn 40 interessenter er, ifølge pressemeldingen, kartlagt. I sluttfasen er det vurdert fem alternativer for området. Stortingets anmodningsvedtak om å utrede en framtidig bruk av Nasjonalgalleriet til kunstformål er også fulgt opp, skriver Statsbygg.