Passasjerer berget fra brennende buss i Bergen

Brannvesenet fikk raskt kontroll på en bussbrann i Løvstakktunnelen i Bergen lørdag kveld. Samtlige passasjerer ble reddet over i en annen buss og kom seg dermed uskadd fra hendelsen.

Bussen sto i brann inne i tunnelen, som ligger på fylkesvei 540. Politiet fikk melding om brannen klokken 22.40, og like over klokken 23 ble den meldt slukket.

– Brannen ble slukket uten problemer, og bussen er gjennomsøkt. Personene som var i bussen ble hentet ut før vi kom til stedet, en annen buss hadde tatt dem med seg, sier vaktkommandør Rune Wigum i Bergen brannvesen til NTB.

Mye røyk fra tunnelen gjorde at situasjonen så dramatisk ut, og tunnelen ble stengt på grunn av brannen. Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent. Tunnelen ble åpnet for ferdsel ved 2.30-tiden natt til søndag.

Ifølge Bergensavisen var det en rutebuss med et tjuetalls passasjerer som tok fyr. Sjåføren og passasjerene ble berget av en snartenkt kvinne som kjørte en buss like bak.

– Jeg så røyk fra bussen før den kjørte inn i tunnelen. Først så jeg mye røyk, og så begynte det å gnistre og tok fyr, sier den kvinnelige bussjåføren til BA og legger til at hun kjørte personene til Fyllingsdalen.

Politiet opplyste klokken 0.40 at de ikke hadde vært i kontakt med noen av passasjerene i bussen. De ber personer om å ta kontakt med legevakten dersom de er skadde eller føler ubehag.