<p>Daglig leder Vidar Hoseth og den nye styrelederen Per-Anders Jørnsen under årsmøtet til Takringen i Sitges.</p>Daglig leder Torry Hedlo i Alltak.Takringen er samlet i Sitges.Takringen er samlet i Sitges.

Snuoperasjon for Takringen i 2015 - nå er ny styreleder på plass

Takringen-organisasjonen har vært gjennom store endringer det siste året, og fredag ble Per-Anders Jørnsen presentert som ny styreleder.

- Det er en positiv stemning blant medlemsbedriftene våre og vi er svært fornøyde med at vi, etter noen år med nedgang, så en vekst 2015, sier den ferske styrelederen Per-Anders Jørnsen i Takringen til Byggeindustrien.

Jørnsen, som er selv daglig leder i Jørnsen Tak og styremedlem i Takringens største aksjonær Jørnsen Holding, tar over styreledervervet etter sin far Per Ekvald Jørnsen.

- Han er med videre i styret, men mente det var på tide med et generasjonsskifte nå, sier Jørnsen.

- Spennende ny organiasjon

Den nye styrelederen mener Takringen har fått på plass en spennende ny organisasjon med den nye daglige lederen Vidar Hoseth og Thor Tveitan som nylig gikk inn som teknisk kjedeleder.

I tillegg er bransjetoppen Tom Borthen gått inn i styret til takkjeden. Borthen har blant annet 31 år bak seg i Løvenskiold-konsernet og har vært sentral i arbeidet med å bygge opp Maxbo-kjeden fra scratch.

- Det er en spennende konstellasjon, så det ser lyst ut med tanke på fremtiden i Takringen. Blant annet har vi nå virkelig tatt tak i digitaliseringsarbeidet i kjeden, noe som bare blir viktigere og viktigere for alle aktører i byggenæringen, sier Jørnsen og trekker frem satsingen på NOBB (Norsk byggevaredatabase) som det aller viktigste grepet. De fikk ble en del av den digitale byggevareplattformen tidligere i vår.

- Nå kan vi stå på taket, scanne et produkt med mobiltelefonen vår og få all den informasjonen og dokumentasjonen vi trenger om produktet vi jobber med. Det er et stort sprang, og noe som vil være svært arbeidsbesparende for alle våre medlemmer, sier Jørnsen.

Daglig leder Torry Hedlo i Alltak.

Bruker verktøyet daglig

Det er en beskrivelse daglig leder i Lørenskog-bedriften Alltak, Torry Hedlo, kjenner seg igjen i.

- Digitaliseringsarbeidet er svært viktig, og vi bruker nå NOBB-verktøyet nesten daglig. Vi henter all dokumentasjon ut fra systemet, og det bidrar samtidig til at vi finner prisene veldig fort. Vi merker allerede at det gir en tidsbesparende gevinst, sier Hedlo.

- Hvordan er utsiktene fremover?

- Stemningen er bra, og vi ser det er veldig mange jobber i markedet å prise. Utsiktene er gode, mener Hedlo.

Vekst i 2015

Omsetningen i Takringen endte på 100.168.000 kroner i 2015. Det er kjedens daglige leder Vidar Hoseth fornøyd med.

- Selv om omsetningsveksten på rundt 100.000 er nokså beskjeden, så er vi på riktig vei. Men det vi er aller mest fornøyde med, er at resultatet vårt er betydelig forbedret sammenlignet med året før, sier Hoseth til Byggeindustrien.

På bunnlinja leverte Takringen et resultat som var 29 prosent bedre enn året før.

Det betyr samtidig en god vekst i bonusutbetalingen til medlemsbedriftene i Takringen.

- Resultatene for 2015 vitner om god lojalitet i kjeden. Men bonusøkningen er også et resultat av at vi har god kontroll på økonomien vår. Vi har bedre økonomistyring, bedre inntjening, har høyere kjøpslojalitet og vi ser konturene av vekst.

- I tillegg har vi jobbet godt med våre leverandører i løpet av 2015, reforhandlet en rekke større avtaler og fått bedre betingelser. Det er et arbeid som blir viktig fremover også, sier Hoseth.

Ambisiøse mål

Takringen, som fikk tre nye medlemmer inn under kjedeparalyen i fjor, har ambisiøse mål for 2016.

De har budsjettert med solid vekst for inneværende år, og jobber også aktivt med å rekruttere inn enda flere medlemsbedrifter.

Takkjeden sine 43 medlemsbedrifter omsatte totalt for ca. 700-800 millioner kroner i 2015.