Ill. Statens vegvesen

Vegvesenet bekymret over lav fremdrift i E6-tunnel

Statens vegvesen er bekymret over den lave fremdriften i tunnelen under Nordnesfjellet i Kåfjord kommune, og entreprenør Marti Contractors/Iav har fått beskjed om å øke tempoet.

I 2014 sikret arbeidsfellesskapet Marti Contractors/Iav seg kontrakten for byggingen av den 5,8 kilometer lange tunnelen under Nordnesfjellet i Kåfjord kommune. Torsdag melder nordlys.no (krever innlogging) at Statens vegvesen har gitt entreprenøren beskjed om å få opp farten, og arbeidet skal ligge betydelig etter planen.

– Vi møttes torsdag, og fra vår side ble det utrykt bekymring over at fremdriften ikke er i henhold til planene, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Gudmund Løvli til avisen.

Så langt er 3.400 av totalt 5.800 meter sprengt ut, noe som skal være et godt stykke etter skjema. Løvli sier at han ikke regner med at anlegget står ferdig før godt inn i 2018. Etter planen skulle det nye veianlegget, som er kostnadsberegnet til ca. 1,1 milliarder kroner, åpne for trafikk i løpet av 2017.

Løvli sier vider til nordlys.no at entreprenøren har pekt på flere forhold som har påvirket fremdriften i negativ retning, og at de har lagt planer for å øke tempoet.