NSW vant idekonkurranse i Arendal

Narud Stokke Wiig stakk av med seieren i idekonkurransen om mulig bruk området Fløyheia i Arendal.

Arendal Eiendom KF inviterte tidligere i vinter arkitektkontorene Snøhetta, Narud Stokke Wiig og Reiulf Ramstad Arkitekter til å delta i en konkurranse om å foreslå og å illustrere mulig bruk av Fløyheia, hvor den gamle sjømannskolen i Arendal ligger.

NSWs forslag legger opp til en helhetlig tankegang for hele området på toppen av byen. De foreslår en blanding av boliger, næringsbygg og helsebygg samt kulturelle fasiliteter. Dermed blir det en slags festning integrert i byen, men med sitt eget uttrykk.

Like under høyden ligger markedsplassen – som også vil nyte godt av økt aktivitet i området. Byens bibliotek har inngang fra denne plassen, men et parkeringsanlegg under der igjen. Like ved vil man bygge det man kaller for Gründerterrassen. En paviljong dedikert til unge entreprenører som signaliserer innovasjon og fremtidens industrier i Arendal.

- Markedsplassen, Gründerterrassen og Fløybyen kan signalisere starten på en visjonær og urban strategi for nye og dynamiske Arendal, skriver NSW i en pressemelding.