Jan Eldegard ønsket velkommen til Norsk murdag.Programleder Nan Karlsson i Byggforskserien fortalte hvordan murbransjen kunne bruke deres produkter.Anders Nohre-Walldén i Norwegian Green Building Council.Interesserte tilhørere på Norsk murdag

Norsk murdag samlet bransjen

Torsdag var store deler av den norske murbransjen samlet til Norsk murdag på Oslo kongressenter.

Tema på årets konferanse var: "Det grønne skiftet – hvordan gjøre det bærekraftig".

- Murdagen skal være en møteplass for alle som er interessert i mur og murverk. Den skal gi inspirasjon til arkitekter, byggherrer og alle sammen. Vi ønsker å vise hva som er mulig å få til i mur. Vi håper skal være et sted hvor folk trives, for det er behov for en møteplass hvor vi kan komme sammen en gang i året og treffes, sa Ole Krokstrand i Byggutengrenser.

Programmet på årets murdag var todelt. På ettermiddag ble spennende prosjekter presenter, mens på formiddagen gjenspeilet tema som er viktig nå.

- Alle lager et veikart rundt det grønne skiftet . Hva betyr det for oss, og hvordan skal vi tilpasse oss dette, fortalte Jan Eldegard i Byggutengrenser

På slutten av dagen ble murverksprisen ut. Krokstrand og Eldegard kunne fortelle at de aldri har hatt så mange kandidater.

- Det bygges mye fint i mur. Prisen er ment som en inspirasjon til arkitektene, men også til håndverkerne, sa Krokstrand.