Arkivfoto: Ådne Homleid

Rekordår for Gjermundshaug Gruppen

Gjermundshaug Gruppen opplevde i 2015 et rekordår - med en omsetning på 427 millioner kroner og et resultat før skatt på 39 millioner kroner. Samtidig vokser konsernet videre, gjennom både nyetablering og oppkjøp.

– Vi er meget godt fornøyde med tallene for 2015, som forsterker den gode utviklingen i konsernet de siste åra, sier eier Ole Gjermundshaug.

Gjermundshaug Gruppens opererer hovedsakelig innenfor to virksomhetsområder – anlegg og IT-infrastruktur.

Anleggsvirksomheten gjennom Anlegg Øst Entreprenør AS på Lillehammer og Alvdalsbaserte Gjermundshaug Anlegg leverte totalt et driftsresultat på 43 millioner kroner av en omsetning på 312 millioner kroner i 2015.

Godt fornøyd
– Vi er veldig tilfreds med resultatene for 2015. Vi ser nå gode resultater av de grep som er gjort i konsernet i løpet av de siste åra. Samtidig er markedsutsiktene framover bra, sier Trond Musdalslien, daglig leder og eier av 49 prosent av aksjene i Anlegg Øst Entreprenør AS.
Anleggsvirksomheten er i hovedsak konsentrert til Hedmark, Oppland og Romerike.

Virksomheten innen IT-infrastruktur har nå vært en del av konsernet i fem år, og er konsernets yngste virksomhet.

IT-delen av konsernet fikk i 2015 en omsetning på 115 millioner kroner. Dette utgjør nå en betydelig del av Gjermundshaug Gruppen, og det er gode utsikter for videre vekst i årene fremover.
Nytt selskap

I løpet av 2015 har Gjermundshaug Gruppen etablert seg med et selskap i Danmark – Avantis Distribution ApS – og innen IT-infrastruktur betjener vi nå hele Skandinavia.

Videre har man gjennom datterselskapet Specto Remote AS i 2015 etablert seg som en større leverandør til offshore og shipping, med produkter og tjenester et marked opptatt av kostnadseffektive løsninger har tatt godt imot.

Gjermundshaug Gruppen skriver i en melding at de i 2015 har lagt ned store ressurser i kompetanseheving og utvikling av medarbeidere, i henhold til konsernets strategiplan.

Økt satsing innenfor jernbanerelatert anleggsvirksomhet og som en effektiv aktør innen masseforflytning på større prosjekter, er også en del av strategien fremover.

I den forbindelse har Gjermundshaug Gruppen nå i år stiftet selskapet GMM AS, som spesialiseres innen masseforflytning.

I tillegg har Gjermundshaug Gruppen investert og blitt 40 prosent eiere i TEAM 1435 AS. 

- Dette er et godt etablert og meget kompetent selskap innen jernbanerelatert virksomhet, og eierne er enige om en felles strategiplan med mål om en solid økning innen virksomhetsområdet, heter det i en melding.

Investeringene i det nye selskapet GMM AS og eierskapet i TEAM 1435 AS gjøres med en like stor andel hver fra Gjermundshaug Gruppen og Trond Musdalslien fra Lillehammer.