– Vi forventer en kraftig vekst i netthandelen med byggevarer også her i Norge fremover, sier Bengt Herning.

- Kun en av tre byggevarekjeder tilbyr nettbutikk

Kun 1 av 3 byggevarekjeder tilbyr kundene sine å handle på nett, viser en ny statistikk fra Virke Analyse. 

– Her ligger det et stort potensiale for mange byggevarekjeder til å bli enda bedre på å møte kundene sine, sier Bengt Herning, direktør i Virke Byggevarehandel.

Bauhaus og Coop åpnet tidligere i år begge nettbutikker, og Bauhaus har som mål å bli landets største online byggevaremarked med over 60.000 varer når alt er på plass.

– Coop, på sin side, satser på strategisk kanalsamspill innen byggevarer, med bruk av mobilen som brobygger mellom fysisk og digital dialog. For enkelte aktører som Byggmax vil netthandelen nå utgjøre 20 prosent av gruppens totale omsetning, og bare i fjerde kavrtal 2015 lå veksten i netthandelsomsetningen til Byggmax på 77 prosent, heter det i en melding fra Virke.

Årets tema for Byggevaredagen - byggevarehandelens og -industriens årlige fellessamling – er digitalisering, et tema direktør Bengt Herning er spesielt opptatt av.

– Vi lever i en verden hvor kunden ikke lenger skiller mellom fysisk handel og netthandel, og kundene forventer at de kan finne god informasjon om produktene og handle byggevarer på nett. Byggevarehandelen møter stadig tøffere konkurranse fra en rekke rene nettbutikker som selger samme varer som man kan finne i et byggevareutsalg – og vi ser at netthandelen med byggevarer er i vekst, og da må norske byggevarekjeder også være på nett, sier Herning.

Ser man på utviklingen i Sverige, er byggevarer den raskest voksende varekategorien på nettet i 2015 med en vekst på 38 prosent til 2,8 milliarder svenske kroner.

– Vi forventer en kraftig vekst i netthandelen med byggevarer også her i Norge fremover, der PA Consulting anslår at byggevareomsetningen på nett vil ha en årlig vekst frem til 2020 på 20 prosent. Det blir en stadig tøffere kamp om byggevarekundene, og da må byggevarekjedene være der kundene er, oppfordrer Bengt Herning.