Vidar Lødrup, direktør i HR- og administrasjonsavdelingen, i Statens vegvesen. Foto: Statens vegvesen.

Vegvesenet blant ingeniørstudentenes topp ti

Statens Vegvesen er rangert som den niende mest attraktive arbeidsgiveren blant ingeniørstudenter, ifølge studentbarometeret Universums målinger for 2016.

- Vi er stolte av at vi er blant de ti mest attraktive arbeidsgivere blant teknologistudenter, sier Vidar Lødrup, direktør i HR- og administrasjonsavdelingen, i en melding på Statens vegvesens nettsider.

- Noe skyldes nok nedgangen i oljebransjen, men vi ser også at vi har økt forspranget til andre private og offentlige organisasjoner, legger han til. Vegvesenet har de siste par årene klatret fra en 25.plass, via 18. plass i fjor til en niendeplass i år.

Godt arbeidsmiljø og samfunnsansvar
Et nærmere blikk på tallene viser at ingeniørene som ønsker å jobbe i Statens vegvesen, assosierer arbeidsgiveren med faktorer som «sikker arbeidsgiver» og «samfunnsansvar/bærekraft». Hele 70% forbinder Statens vegvesen med «Godt arbeidsmiljø», skriver etaten.

- De aller fleste kjenner til Statens vegvesen, men det er et langt steg fra kjennskap til å bli vurdert som en så attraktiv arbeidsgiver, sier Carlo Duraturo i Universum. Studentbarometeret har målt en rekke faktorer blant 15 000 studenter som har svart i undersøkelsen. Duraturo tror det strategiske arbeidet med å synliggjøre hvordan Vegvesenet er som arbeidsgiver kan ha noe å si for plasseringen.