GreenCoat-produkter fremmer grønnere og mer bærekraftige bygninger med økt ytelse.

SSAB lanserer grønn produktportefølje

SSAB har lansert en grønn produktportefølje av fargebelagt stål for bruk på utvendige byggeprosjekter.

Under merkenavnet GreenCoat er tilbudet også ett av de mest omfattende for hele byggenæringen, skriver SSAB i en pressemelding.

GreenCoat er SSABs nye merke for miljøvennlige, fargebelagte stålprodukter  for bygningsindustrien.

Lanseringen av den nye GreenCoat produktporteføljen gir et utvalg av løsninger for taktekking, fasader og regnvannsystemer.
Gjennom fusjonen mellom SSAB og Ruukki har erfaringene fra begge selskapene blitt kombinert for å gjøre tilbudet av fargebelagte produkter grønnere og mer omfattende.

Biobasert belegg

SSAB lager fargebelagte produkter for bruk på utvendige byggeprosjekter, og tilbyr et biobasert innhold i belegget. Innenfor den nye produktporteføljen har de fleste GreenCoat-produktene en biobasert teknologi (BT) hvor en vesentlig del av den tradisjonelle fossile delen er erstattet av et biobasert alternativ. Denne patenterte teknologien fra SSAB reduserer miljøpåvirkningen betydelig.

- Våre biobaserte GreenCoat-produkter for taktekking, fasader og regnvannsystemer er de eneste produktene på markedet som tilbyr et høy biofornybart innhold i belegget. Vi liker å si at våre produkter er forbedret av naturen, ettersom belegget ikke bare tilbyr miljømessige fordeler, men også økt ytelse, sier Olavi Huhtala i SSAB-konsernet, ifølge pressemeldingen.

I tillegg til biobaserte belegg, tilbyr GreenCoat-produktporteføljen også energieffektive produkter både for tak og fasader. De reflekterer solen og reduserer energibehov for kjøling inne om sommeren.

Utendørs testing

Ifølge pressemeldingen er GreenCoat-garantiene basert på over 40 års erfaring på ekte utendørs testingsområder. Over 10 000 paneler av GreenCoat fargebelagt stål har vært utsatt året rundt for et barskt klima og ekstreme forhold, inkludert saltvann, snø, is, regn, UV-stråling, vind og stormer på den svenske vestkysten og i Florida.