Bærum snart i gang med demenslandsby

Bærum kommune håper på stor interesse blant entreprenørene for å bygge den nye demenslandsbyen som snart kommer på anbud.

- Vi håper dere entreprenører ser verdien av å bygge et referanseprosjekt sammen med oss, sa eiendomssjef Liv Eva Wiedswang i Bærum kommune i sitt innlegg på Markedskonferansen.

Det er i Dønskiveien 39-47 at Bærum kommune vil bygge en såkalt demslandsby. Det er snakk om å bygge 16.000 kvadratmeter på en 15 mål stor tomt. 136 enheter med enerom og bad – fordelt på 17 bokollektiv. Ute skal man bygge en såkalt Bærumshage mellom byggene – slik at beboerne skal kjenne seg igjen.

- Målet for prosjektet er å gi et bedre tilbud til de pasientene som har demens. Så er det også et økonomisk mål knyttet til dette. Vi ønsker å effektivisere denne tjenesten og frigjøre plasser på de bo og behandlingsenhetene vi har i dag. I tillegg vil dette gagne de pårørende som vil få et tilbud som de opplever som velfungerende, sa hun.

Område skal ha et landsbypreg med blant annet butikker, frisør, kafeer og en sansehage, slik at det blir en egen landsby.

Wiedswang forteller at Bærum har hentet inspirasjon fra en nederlandsk landsby bygget etter samme konsept.