Næringsminister Monica Mæland la ned en annerledes grunnstein for Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Foto: StatsbyggPå bildet (fra venstre): Førsteamenuensis i form, Charles Michalsen ved KHiB, Partner Kjetil Trædal Thorsen i Snøhetta, administrerende direktør Harald V. Nikolaisen i Statsbygg, Næringsminister Monica Mæland og rektor Gerd Tinglum ved KHiB.

La ned morsesendende grunnstein for Kunst- og designhøgskolen i Bergen

Næringsminister Monica Mæland la fredag ned en annerledes grunnstein for Kunst- og designhøgskolen i Bergen.

Kunst- og designhøgskolen i Bergen (KHiB) fikk fredag grunnsteinen lagt ned av næringsminister Monica Mæland. Ministeren la ikke skjul på sin entusiasme for bygget.

– Dette blir et praktbygg, sa Mæland da hun avduket grunnsteinsskrinet, som blant annet består av en FM-sender drevet av et solcellepanel. Den skal sende morsesignaler som oppgir lengde- og breddegrader for grunnsteinen, skriver Statsbygg i en pressemelding om grunnsteinsnedleggelsen.

Illustrasjon: Snøhetta / MIR

Senderen er utformet av førsteamanuensis i form Charles Michalsen i forbindelse med en konkurranse blant de faglig ansatte ved kunst- og designhøgskolen i Bergen.

– Det blir sagt at dette skal være den flotteste kunst- og designhøgskolen i hele verden, og det blir et praktbygg som alle kommer til å se hen til, sa næringsministeren.

– Dette bygget kommer til å bli et smykke i seg selv, uttaler Statsbygg-direktør Harald V. Nikolaisen i pressemeldingen.

Statsbygg bygger KHiB på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet, og hensikten er å samlokalisere skolen, som i dag er plassert i seks forskjellige lokaler i Bergen.

– Jeg tror prosessen med bygging av Kunst- og designhøgskolen vil være en foregangsprosess for byggenæringen i Norge. Statsbygg gjør her grep sammen med leverandørene våre innenfor både prosessinnovasjon, i forhold til introduksjon av LEAN og planlegging, men også på produktinnovasjon, sier Nikolaisen.