Fortsatt regionale forskjeller i boligmarkedet

- Fylkesboligprisstatistikken for 1. kvartal 2016 bekrefter de regionale forskjellene og nedgangen i omsetningsvolum vi har observert gjennom flere måneder, sier kommunikasjonssjef Erik Lundesgaard i Eiendom Norge.

Eiendom Norges slipper i dag Fylkesboligprisstatistikken for første kvartal 2016.

Fylkesrapportene med oversikt over boligprisutviklingen i alle norske fylker og kommuner er nå tilgjengelig for våre medlemmer og abonnementer på eiendomnorge.no.

Fylkesrapportene viser en nedgang i omsetningsvolum i første kvartal 2016 sammenlignet med tidligere år i alle fylker.

- Noe av dette må tilskrives påske-effekten ved at påsken i sin helhet i år falt i mars. Imidlertid er volumet særlig i Oslo og Rogaland mer ned enn hva påske-effekten skulle tilsi. Det illustrerer de ulike utfordringene i disse to markedene, sier Lundesgaard i en pressemelding.

Mens utfordringen i Rogaland er en stor tilbudsside, er utfordringen det motsatte i Oslo.

- Rapporten for Oslo illustrerer det store behovet for økt boligbygging i hovedstaden. Kommunen må regulere raskere, tettere og flere områder og prosjekter for utbygging for å skape balanse mellom tilbud og etterspørsel. Hvis ikke vil vi fortsatt oppleve en sterk prisutvikling her, sier Lundesgaard.

- Rapporten for Rogaland viser også at boligmarkedet der ikke er så helsvart i alle kommuner som man kan få inntrykk av. Eksempelvis er 12 måneders veksten i Haugesund og Karmøy på 3,1 prosent og 3,7 prosent, sier Lundesgaard.