Fotomontasje: Forsvarsbygg

Vil bygge boliger i Myntgata 2

Oslo Høyre vil omgjøre det gamle Myntgata 2-kvartalet ved Akershus festning til et boligområde.

Forsvarsdepartementet har gitt Forsvarsbygg oppdrag om å selge Myntgata 2-kvartalet ved Akershus festning.

Oslo Høyre mener salget er en god mulighet for å få flere boliger i Oslo sentrum.

Les også: Forsvarsbygg skal selge Myntgata 2

- Det er mulig det er noen praktiske problemer, men de får vi løse. Prinsipielt ønsker vi oss boliger her, og dette er en fantastisk tomt for nettopp det. Dette er en mulighet vi ikke kan la gå fra oss, sier Pia Farstad von Hall (H) til Osloby.

Myntgata 2-kvartalet har gjennomgått flere forandringer opp gjennom årene. Bebyggelsen er oppført i siste halvdel av 1800-tallet, og utgjorde i hovedsak staller for de forskjellige våpengrenene tilhørende Akershus festning. Fra å være et kvartal bestående av staller, ridehus, flere små byggverk og to plassrom, består det i dag av fem bygninger omkring ett felles gårdsrom som totalt utgjør cirka 9 700 kvadratmeter.

Von Hall mener det kan være mulig å få plass til bortimot 200 små leiligheter i den eksisterende bygningsmassen. Hun mener også det kan være mulig å bygge mer i gårdsområdet, selv om det er et sårbart område.

- Vi må selvfølgelig være forsiktige og unngå å bryte med Akershus festning som området ligger helt inntil, sier von Hall.

Byantikvar Janne Wilberg sier til Osloby at kvartalet er godt egnet til boligbygging, men at de ønsker mer blandet bruk.

- Vi mener det er egnet for både barnehage, videregående skole og studentboliger, sier Wilberg.