– Det er en gledens dag å kunne presentere den nye pakkmaskinen, sa administrerende direktør Ingvild Storås og styreleder Thor Svegården i Baneservice AS til vedlikeholdsdirektør Odd Erik Berg i Jernbaneverket (til høyre).Plasser og Theurer-maskinen er den første av to nye pakkmaskiner som Baneservice AS har investert i.Administrerende direktør Ingvild Storås i Baneservice AS kunne torsdag presentere både tidenes beste årsresultat for selskapet, og en flunkende ny pakkmaskin.

Feirer toppår med ny 86-tonns maskin

Baneservice AS hadde i 2015 tidenes beste år med et resultat før skatt på 53,9 millioner kroner, og en omsetning på 663 millioner. 

Torsdag ettermiddag presenterte den ledende jernbaneentreprenøren en ny sporjusteringsmaskin, også kalt pakkmaskin på Alnabru i Oslo.

– Baneservice har en gammel maskinpark. Nå, som det satses offensivt på jernbane, ønsker vi å være en ledende jernbaneteknisk entreprenør, sa administrerende direktør Ingvild Storås til Byggeindustrien.

Bedre linjekvalitet

Den nye maskinen til en verdi av 35 millioner kroner, er den første av to nye pakkmaskiner som Baneservice investerer i. Maskinen fra Plasser & Theurer er blant annet utstyrt med kontinuerlig Duomatic-teknikk, som gir en raskere og mer nøyaktig bearbeiding av skinnene, og bedre kvalitet på linjen.

– Den neste maskinen vil være på plass i 2017, sa Storås.

Stor kontrakt

Baneservice har en av to store kontrakter på sporjustering i Norge. Kontrakten, som går i Sør-Norge, har en verdi på ca. 60-70 millioner kroner per år.

– Vi håper også å vinne neste kontrakt som lyses ut i 2017, sa Storås.

– En gledens dag

Med på «avdukingen» av den nye pakkmaskinen var blant andre styreleder Thor Svegården i Baneservice, og vedlikeholdsdirektør Odd Erik Berg i Jernbaneverket.

– Dette er en gledens dag – både å kunne presentere tidenes årsresultat for Baneservice, og å kunne vise frem den nye sporjusteringsmaskinen vår. Jeg tror ikke at så mange entreprenørselskaper leverer et så godt resultat som oss for 2015, sa Svegården.

– Blir mer effektive

Han poengterte at Baneservice skal løse de fremtidige oppgavene på enda bedre måte enn tidligere.

– Vi skal løse oppgavene på en effektiv og miljøvennlig måte for oppdragsgiveren vår som er Jernbaneverket. Den nye maskinen vil også bidra til et bedre og sikrere arbeidsmiljø, sa Berg.