(U1) Praktisk betongteknologi – for produksjonsleder, kontrolleder, formann/bas

StedGardermoen, Norge
ArrangørNorsk Betongforening
Fra30.08.2016
Til01.09.2016
TidspunktTirsdag kl 8.30 - torsdag kl 16.00

Betong er et av våre billigste, miljøvennlige og mest brukte bygningsmaterialer. Det spesielle med betong er at den produseres lokalt av lokale materialer. Den skal tilfredsstille en rekke krav til eksempelvis støpelighet, styrke og bestandighet.

Utførelsen av arbeidene er dessuten i sterk grad med på å bestemme egenskapene på det endelige produktet. Utfordringene med å optimalisere bruken av tilgjengelige materialer, og tilpasse denne til ulike krav og utførelsesmetoder er derfor store. Kurset har som mål å gi basiskunnskaper innen betongteknologi og er oppdatert i forhold til teknologisk utvikling, nye veiledninger og standarder.

Kurset er tilpasset den totale omleggingen av betongstandardene som fant sted i 2003 som følge av våre europeiske forpliktelser. Kurset inngår som en del av det samlede kompetansegivende kurstilbudet innen betong.

Betongstandardene «NS-EN 13670+NA Utførelse av betongkonstruksjoner» og «NS-EN 206-1+NA Betongproduksjon» inneholder begge spesielle krav til arbeidsledelse og personalets kompetanse. «NS-EN 1504 Produkter og systemer for beskyttelse og reparasjon av betong» og «NS-EN 14487 Sprøytebetong» vil i nær fremtid også få sine nasjonale tillegg som gir slike krav omtrent slik en tidligere fant dem i NS 3420. Tilnærmet like kompetansekravene gjelder nå for alle arbeider som omfattes av disse standardene. Det stilles krav til dokumenterte forkunnskaper, tilleggskurs med bestått eksamen og minste praksistid.

Dette kurset (U1) kombinert med andre særskilte kurs innen:
Betongutførelse, (U2), Betongrehabilitering, (R1) og (R2) og Sprøytebetong til bergsikring (S2) som gir grunnlag for tildeling av kompetansebevis i disse grener. Det forutsettes samtidig at eksamen etter hvert kurs er bestått og at gjeldende krav til forkunnskaper og praksis er oppfylt. Kompetansebeviset gis for Normal eller Utvidet kontroll, avhengig av forkunnskaper og praksis. For tildeling av kompetansebevis i de ulike klasser, er kravet til ingeniørkompetanse eller fagbrev blitt betydelig skjerpet.

Kurset henvender seg i første rekke til de som må ha kurset i forbindelse med tildeling av kompetansebevis innen de angitte område, men kurset er også aktuelt for byggeledere, kontrollører og byggherrer som i sitt daglige arbeid er avhengig av at kunnskap og dokumentasjon av denne kompetanse er til stede. Kurset er også nyttig for rådgivere som i den nye verden av standarder, også vil få et større ansvar utover den konstruktive og beskrivende del.

Påmeldingsfrist: 19. august

Program og påmelding