OBOS installerer 15 elsykler i Kværnerbyen

OBOS etablerer ladestasjon med 15 elsykler for utleie i Kværnerbyen - i første omgang som et pilotprosjekt.

Fredag 15. april kommer 15 elsykler på plass i Kværnerbyen. Ladestasjon med elsykler plasseres på torget i det nye boligområdet og leies ut til beboerne i Kværnerbyen ved hjelp av en abonnementsordning. Ordningen er et pilotprosjekt for å teste ut konseptet og interessen, melder OBOS i en pressemelding.

– Hvis pilotprosjektet er vellykket og mange tar syklene i bruk, vil vi se på mulighetene for å utvide utleieordningen til andre deler av byen. Vi vil følge prosjektet nøye for blant annet å se hva elsykler kan bety for folk som bor i våre boligområder og om dette er noe folk ønsker seg – samtidig som det kan være vårt bidrag til en redusert bilbruk i våre nye boligområder. I første omgang håper jeg elsyklene blir til glede for folk i Kværnerbyen. Elsykler er flotte og miljøvennlige transportmidler som kan gjøre hverdagen enklere for mange, sier direktør Even Jermstad i OBOS Nye Hjem, som har vært sjef for OBOS´ utbygging av Kværnerbyen de siste årene.

Syklene og utleiesystemet leveres av selskapet Wattworld. Dagsleien for en elsykkel vil i utgangspunktet være 40 kroner, forutsatt at man har et årsabonnement på 300 kroner.