Foto: Jiri Havran

Nyåpning for Steinerskolen i Fredrikstad

Fredag 15. april åpner Steinerskolen i Fredrikstad sitt nye skolebygg for småbarnstrinnet.

Åpningen vil foretas av ordføreren i Fredrikstad, Jon-Ivar Nygård. Det nye bygget vil gi klassetrinnene fra 2-4 et nytt hjem, og inneholder også nye lokaler for skolens fritidsordning. Skolen er dermed i stand til å møte de siste årenes svært hyggelige vekst i antall elever.

- Nybygget er plassert skyggen av trærne og formidler overgangen fra skogen og skolegården. Det er her ved steinene i bekken elevene liker best å leke. For å bevare denne sårbare overgangen og verdifulle lekeareal, er bygget plassert på stylter og svever over bekken. Med dette bevares bekkens naturlige løp og de naturlige fjellformasjonene på stedet og bekkens naturlige løp. Arkitekturen tar opp inspirasjonen fra tradisjonell antroposofisk arkitektur og transformerer de i et moderne, men svært særpreget bygg, heter det i en pressemelding.

Alle klasserommene har en femkantet planløsning og har stor takhøyde. Byggets materialer som betong, tre og ferdig korrodert stål er brukt mest mulig rått for å fremheve materialenes særegne beskaffenhet og skjønnhet.

Skolens arkitekt er Martin Ebert v/ LINK arkitektur i Fredrikstad. Byggingen ble gjennomført av ingeniør Erik Bjar og byggefirma H.P.Hovelsen.