(A6) Betongproduksjon - tilleggskurs

StedOslo, Norge
ArrangørNorsk Betongforening
Fra23.05.2016
Til26.05.2016
TidspunktMandag kl 9.30 - torsdag kl 12.00

– for produksjons- og kontrolleder

Tilrettelagt opplæring for å oppfylle krav til kompetanse i NS-EN 206 for produksjons - og kontrolleder, slik at en kan lede og føre et overordnet tilsyn med alle ledd i produksjonsprosessen fram til levering til bruker.

Omtale: Kurset er en del i et opplæringsprogram for personell innen betongproduksjon i henhold til krav til kompetanse i NS-EN 206. Kurset er godkjent av Betongopplæringsrådet.

Deltaker uten ingeniørutdannelse/teknisk fagskole må gjennomføre kursene (A1), (A2), (A3), (A5) og (A6), samt ha nødvendig praksis fra produksjonsprosessen.

Deltaker med ingeniørutdannelse/teknisk fagskole må gjennomføre kursene (A3) og (A6), samt ha nødvendig praksis fra produksjonsprosessen. Kurset (A5) inneholder lærestoff som kan gi verdifullt oppdatering/faglig påfyll for denne kategori personer.

Hensikt: Se over. Produksjonsleder skal også kunne gi råd om anvendelsen av betong til forskjellige formål.

Målgruppe: Personell som skal bli produksjonsleder eller kontrolleder i henhold til kompetansekrav i NS-EN 206.

Kursbeskrivelse: Deltaker skal gis opplæring til å forstå de viktigste påvirkningsfaktorene ved produksjon av betong, herunder materialegenskaper, materialsammensetning, framstilling og påvisning av samsvar. (A5) gir opplæring i basiskunnskap og beregningsteknikk knyttet til standardens dokumentasjonskrav, samt innføring i betongkjemi, betongfysikk og konstruksjonsforståelse. (A6) gir opplæring i materialsammensetning/teknologi, spesialbetonger, herdeteknologi, alkalireaktivitet, og hensyn til utførelse, samt utstyr og installasjoner på produksjonsanlegget.

Deltaker skal gjennomføre praktiske øvingsoppgaver og få trening i å regne og beregne manuelt med eller uten dataverktøy. Det oppfordres til at flest mulig tar med bærbar PC.

Varighet: (A6): 29 timer kurs inkl. eksamen.

Kursbevis tildeles etter gjennomført kurs med bestått eksamen. Kompetansebevis utstedes av BOR når alle kurs i serien er gjennomført og dokumenterte forkunnskaper og praksis foreligger. De aktuelle kurser må gjennomføres i hensiktsmessig og angitt rekkefølge.

Påmeldingsfrist: 25. april

Program og påmelding