(A5) Betongproduksjon tilleggskurs i realfag for ikke-ingeniør

StedGardermoen, Norge
ArrangørTekna
Fra18.04.2016
Til20.04.2016
TidspunktMandag kl 11.00 - onsdag kl 16.30

– for produksjons- og kontrolleder

Tilrettelagt opplæring for å oppfylle krav til kompetanse i NS-EN 206, slik at produksjonsleder kan lede og føre et overordnet tilsyn med alle ledd i produksjonsprosessen fram til levering til bruker, og at kontrolleder kan overvåke den samlede produksjonskontrollen slik at kravene i standarder og spesifikasjoner oppfylles og etterleves.

Omtale: Kurset er en del i et opplæringsprogram for personell innen betongproduksjon i henhold til krav til kompetanse i NS-EN 206. Kurset er godkjent av Betongopplæringsrådet

Deltaker uten ingeniørutdannelse/teknisk fagskole må gjennomføre kursene (A1), (A2), (A3), (A5) og (A6), samt ha nødvendig praksis fra produksjonsprosessen.

Deltaker med ingeniørutdannelse/teknisk fagskole må gjennomføre kursene (A3) og (A6), samt ha nødvendig praksis fra produksjonsprosessen. Kurset (A5) inneholder lærestoff som kan gi verdifullt oppdatering/faglig påfyll for denne kategori personer.

Hensikt: Se over. Produksjonsleder skal også kunne gi råd om anvendelsen av betong til forskjellige formål.

Målgruppe: Personell som skal bli produksjonsleder eller kontrolleder i henhold til kompetansekrav i NS-EN 206.

Kursbeskrivelse: Deltaker skal gis opplæring til å forstå de viktigste påvirkningsfaktorene ved produksjon av betong, herunder materialegenskaper, materialsammensetning, framstilling og påvisning av samsvar. (A5) gir opplæring i basiskunnskap og beregningsteknikk knyttet til standardens dokumentasjonskrav, samt innføring i betongkjemi, betongfysikk og konstruksjonsforståelse. (A6) gir opplæring i material betongsammensetning/teknologi, spesialbetonger, herdeteknologi, alkalireaktivitet, og innsyn i utførelse av betongkonstruksjoner.

Deltaker skal gjennomføre praktiske øvingsoppgaver og få trening i å regne og beregne manuelt med eller uten dataverktøy. Det oppfordres til at flest mulig tar med bærbar PC.

Kursbevis tildeles etter gjennomført kurs med bestått eksamen. Kompetansebevis utstedes av BOR når alle kurs i serien er gjennomført og dokumenterte forkunnskaper og praksis foreligger. De aktuelle kurser må gjennomføres i hensiktsmessig og angitt rekkefølge.

Deltakere bør gjøre seg kjent med NS-EN 206 før kursstart.

Det oppfordres til at flest mulig tar med bærbar PC.

Kursbevis tildeles etter gjennomført kurs med bestått eksamen. Kompetansebevis utstedes av BOR når alle kurs i serien er gjennomført og dokumenterte forkunnskaper og praksis foreligger. De aktuelle kurser må gjennomføres i hensiktsmessig og angitt rekkefølge.

Kursbevis utdeles etter gjennomført kurs og bestått eksamen. Kompetansebevis med godkjente kompetanseklasser utstedes av BOR etter søknad mot et behandlingsgebyr (kr. 900,-) når alle kurs i serien er gjennomført og dokumenterte forkunnskaper og praksis foreligger. De aktuelle kurser må gjennomføres i hensiktsmessig og angitt rekkefølge. For mer informasjon se: http://www.betongopplæring.no.

Program og påmelding