Åge Skinstad i NHO Innlandet (fra venstre), Frode Dahl i Felleskjøpet Agri og Tokvam-sjef Finn Kristian Tokvam. Foto: Felleskjøpet

Felleskjøpet styrker anleggsatsingen med Tokvam-avtale

Felleskjøpet Agri blir ny forhandler av Toten-bedriften Tokvams produkter for veivedlikehold.

Det skriver Felleskjøpet i en pressemelding denne uken.

- Samarbeidet med Tokvam er svært langsiktig, og skal gjøre oss begge sterkere. Det ligger i kortene at vi sammen skal utvikle nye produkter, sier direktør i Felleskjøpet Frode Dahl.

Avtalen er estimert til å være verdt omlag 50 millioner kroner i året.

Tokvam er først og fremst kjent for sine snøfresere, snøploger og utstyr for is- og snøbekjempelse. Under en pressekonferanse før helga avslørte imidlertid Felleskjøpet-direktør Frode Dahl at samarbeidet etter all sannsynlighet også munner ut i nye produkter.

Dahl varsler at Tokvam-samarbeidet markerer en klar satsing for Felleskjøpet.

- Felleskjøpet omsetter årlig for over 13 milliarder kroner, og sånn sett kan kanskje kontrakten med Tokvam virke liten. Realiteten er imidlertid tvert om. Dette er en veldig viktig avtale fordi det gir oss i Felleskjøpet mulighet til å ta ledelsen i et marked vi tidligere har vært svake i. Dette er starten på et langsiktig samarbeid som skal gjøre begge veldig gode. Ved å kombinere produksjonen av kvalitetsprodukter med et velfungerende salg- og servicenettverk, ligger alt til rette for at vi skal bli sterkere sammen, sier Felleskjøpet-direktøren i pressemeldingen.