Rambøll skal jobbe med et klimaprosjekt for New York City. Foto: REUTERS/Yannis Behrakis

Rambøll jobber med klimaprosjekt for New York

The New York City Department of Environmental Protection (NYCDEP) har valgt Rambøll til å gjennomføre en studie om hvordan man håndterer overvann for et klima i endring.

Det er den danske delen av Rambøll Management Consulting som har fått oppdraget, men de kommer til å hente inn ressurser fra hele Rambøll-systemet.

Prosjektet skal utvikle retningslinjer for verdensmetropolen. Bakgrunnen er at prognoser spår sterkt økende nedbørintensitet, kombinert med at havet vil stige, i årene fremover.

Rambøll har erfaring fra lignende prosjekter i andre urbane områder, for eksempel København, hvor de har utviklet en plan for klimatiltak ved store skybrudd.

Teknisk og samfunnsøkonomisk
- Rambølls arbeidsmetodikk med fokus på tekniske og samfunnsøkonomiske perspektiver gjør oss attraktive. At vi vinner dette prosjektet bekrefter at vår kompetanse er på et meget høyt internasjonalt nivå, sier Turid P. Ødegaard, direktør Rambøll Vann i Norge i en pressemelding.

Kunsten å bygge gode relasjoner

I 2014 fikk Rambøll Management Consulting god kontakt med NYCDEP sin direktør da han deltok i master class om Københavnprosjektet, som Rambøll holdt sammen med København by.

- Det er veldig gøy å se at kombinasjonen av våre analytiske, og tekniske, ferdigheter gir oss mulighet til å vinne oppdrag, selv i de mest konkurranseutsatte markeder i verden. Her viser vi virkelig at vi er samfunnsrådgivere. Arbeidet vi gjør er både spennende og ikke minst viktig for alle som bor, og besøker New York, sier Morten Skodbo, administrerende direktør i Rambøll Management Consulting i Norge.