Blandet fra BackeGruppen

Omsetningen i entreprenør- og eiendomsutviklingskonsernet BackeGruppen øker, men resultatmarginen svekket seg i 2015.

De oppnådde en omsetning i 2015 på 3,6 milliarder kroner som er en økning på 10 prosent siden 2014.

Konsernet oppnådde et resultat før skatt på 81,5 millioner kroner i 2015 som er nedgang fra 123 millioner kroner i 2014.

- Vi utvikler og bygger flere prosjekter som vi vil være langsiktige eiere av. Konsernet har som målsetning å bygge opp en langsiktig eiendomsportefølje på cirka 1 milliard kroner på egenutviklede eiendommer innen 2019. Utviklings- og entreprenørfortjenesten elimineres på disse prosjektene i konsernregnskapet og følgelig er de verdiene som skapes i virksomhetene betydelig større enn det som fremkommer i årets resultat, sier konsernsjef Eirik Gjelsvik i en pressemelding.

Han opplyser at prosjektutvikleren Backe Prosjekt oppnådde et sterkt resultat, men at de ikke er tilfreds med den samlede inntjeningen i entreprenørvirksomheten i 2015. I 2015 er det både gjennomført oppkjøp og sammenslåing av selskaper innen gruppen, som har belastet regnskapet.

- Det har vært et betydelig nedgang i byggmarkedet på Vestlandet som følge av fallet i oljenæringen. BackeGruppen har imidlertid kun 15 prosent av sin omsetning på Vestlandet. Vi har således totalt sett vært begrenset rammet av denne nedgangen. Stor aktivitet innen offentlige bygg samt høy etterspørsel etter boliger i byområdene har gitt god aktivitet på Østlandsområdet. Ordrereserven for BackeGruppen er på 3,4 mrd. kroner og gir et godt grunnlag for videre omsetningsvekst og resultatforbedring i 2016, avslutter Gjelsvik.