Bjørn Steinar Olsen (t.v.) og Egil Bjørnstad fra Alpha Maskin foan den nye betongpumpen som er solgt til Karlsrud Betongpumping.På Merlo sin stand var denne plugin-hybriden den store nyheten.Slik ser prototypen på det nye sylinderløste leddet på betongpumpen ut.

Stiller ut betongpumpe som er solgt til Karlsrud Betongpumping

På Bauma viser Alpha Maskin AS frem en helt ny Schwing Stetter betongpumpe som er solgt til Karlsrud Betongpumping AS i Skiptvet. 

Alpha Maskin AS har flere ulike agenturer, og selger blant annet Schwing- og Merlo-produkter.

I år fikk Bjørn Steinar Olsen i Alpha Maskin ordnet det slik at han fikk stilt ut den nye betongpumpen som er solgt Karlsrud Betongpumping som et av hovedproduktene som vises på Schwing sin stand på Bauma.

- Betongpumpen er en 26 meter med DN 100 rørgate, som kan levere 61 kubikkmeter i timen. Trommelen er en sju kubikkmeter lettvektstrommel fra Stetter. Pumpemikseren er montert på et Volvo FMX 540 chassis fra Volvo Truck Center på Furuset, sier Olsen.

- Totalvekten på pumpemikseren er på kun 20.900 kg, noe som gjør den til noe av det letteste i sin klasse, legger Olsen til.

Dette er den første betongpumpen Alpha Maskin leverer til Karlsrud Betongpumping, men Karlsrud har fra før åtte betongpumper fra før i stallen, så de er en stor aktør innen dette markedet.

Den største nyheten på denne Schwing sin stand , er en prototype på et sylinderløst ledd på betongpumpen, som gjør utstyret langt mer manøvrerbart. Når dette kommer på markedet er noe usikkert, men det er nå under full utvikling.

Olsen & co hadde også en rekke andre produkter å vise frem til de mange norske besøkende, og han kan melde om meget godt besøk så langt.

Alpha Maskin representerer også Merlo i Norge, og på deres stand var den store nyheten en

35-meter plugin hybridmaskin, og Olsen forventer mange at mange norske Merlo-kunder vil komme innom standen i løpet av uken.

Alpha Maskin feirer i disse dag ti år, og i den anledning kommer også alle ansatte ned til messen for å feire jubileet.

Olsen forteller om et veldig bra marked for fjoråret, men at det blir en liten nedgang i år. I fjor gikk det ut veldig mange betongpumper, mens de i år selger flere betongbiler.