Jan Arild Wathne tiltrer som administrerende direktør i GK Inneklima fra 1. august. Foto: GK Inneklima

Jan Arild Wathne ny direktør for GK Inneklima

Jan Arild Wathne er ansatt som ny administrerende direktør for GK Inneklima etter Eivind Sælen som blir pensjonist.

Jan Arild Wathne tiltrer stillingen som ny administrerende direktør for GK inneklima 1. august i år.

Wathne er 52 år gammel, og kommer til GK Inneklima fra stillingen som administrerende direktør og Partner i investeringsselskapet Wahlberg.

Han har drevet med investeringsvirksomhet siden 2009, og hatt ansvar for kjøp og salg av selskaper, samt deltatt aktivt i utviklingen av disse, gjennom roller som styreleder og daglig leder i selskapene.

Han har tidligere vært administrerende direktør i avfallsselskapet SAR i fire år med virksomhet blant annet innen avfallshåndtering fra oljeindustrien i Norge, men også med etableringer i India og Kuwait.

Fra 1997 til 2005 var Wathne ansatt i Gunnar Karlsen. Han startet i GK som daglig leder i oppkjøpet Flebu Sandnes og regionsjef Rogaland med mål om å utvikle GK i regionen. Flebu Sandnes ble etter ett år fusjonert inn i GK og ble til GK Stavanger. Han har også sittet som divisjonssjef for Entrepriser i GK Norge fra 1999, og i 2002 ble han utnevnt til visekonsernsjef i GK Konsern.

Wathne har tidligere vært bedriftsrådgiver i Teknologisk institutt, senior ingeniør i Conoco Phillips samt Kværner. Han startet sin karriere med fem år som VVS-ingeniør og partner i Andersen & Johnson AS i Oslo, som rådgivende ingeniør.

Jan Arild Wathne er utdannet VVS-ingeniør fra Oslo Ingeniørhøyskole, og har en Mastergrad fra BI.