<p>Hitachi har med seg den splitter nye 90-tonneren ZX 890 til Bauma.</p>

- Større prosjekter betyr større maskiner

Vegard Gultvedt i Nasta tror markedet for store gravere mellom 50 og 90 tonn vil øke i årene som kommer.

Nasta er selvsagt på plass på Bauma-messen. Fra venstre selger Kai Ronny Løvtjernet, storkundeansvarlig Vegard Gultvedt og selger Trond Viktor Meland.

- Stadig større kontrakter med tøffe krav til fremdrift gjør

det mer aktuelt enn noen gang å kjøpe store gravemaskiner i 50-, 70- og 90-tonns klassen. Jeg tror definitivt at markedet for store gravere vil øke i årene som kommer, sier Gultvedt til Byggeindustrien.

Spennende anleggsmarked

Han beskriver anleggsmarkedet i Norge som svært spennende.

- De er interessant med alle de store kontraktene som kommer, men vi er litt spente på hvor mye som vil falle på norske hender. Vi håper norske entreprenører vil spille nøkkelroller når de store prosjektene kommer for fullt, men samtidig må vi akseptere at bransjen blir mer og mer internasjonal og det må vi som maskinleverandør også tilpasse oss, sier Gultvedt.

Styrker storkundeavdelingen

Han kan røpe at Nasta nå kommer til å styrke storkundeavdelingen.

- Vi skal være enda bedre rustet for de store entreprisene som kommer. Dette er et veldig viktig område som vi må sørge for at vi følger opp på en best mulig måte, understreker Gultvedt.

Ny 90-tonner

Byggeindustrien møter Gultvedt på Hitachis Bauma-stand hvor den japanske maskinprodusenten blant annet viser frem den splitter nye 90-tonneren ZX 890. Beltegraveren skal erstatte Hitachis ZX 870 modell, som ifølge Gultvedt har vært en meget god og driftssikker maskin.

- Den nye 90-tonneren kommer med oppgradert motorteknologi, med Hitachis velfungerende AdBlue system og uten dieselpartikkelfilter. Det er også noen oppgraderinger i hytta, forteller Gultvedt.

«Gullgutt»

Han ønsker også å trekke frem den nye hjullastere ZW370 som Gultvedt beskriver som den nye «gullgutten».

- Det er fantastisk at vi Nasta kan tilby en meget god og driftssikker hjullaster i 35-tonns klassen. Denne klassen selges mye til blant annet tunnel- og steinindustrien og dette markedet skal vi være sterkt delaktig i fremover, sier han.

Kompakt hjulgraver

En ny modell av hjulgraveren ZX145W er også en viktig nyhet på Hitachis Bauma-stand.

- Dette er en kompakt by- servicegraver som er et viktig marked for oss. Vi har vært veldig fornøyd med den eksistrenede 145-modellen og har derfor store forventninger til oppgraderingene som nå er gjort ved den nye 6-serie modellen, sier Gultvedt, som igjen trekker frem driftssikkerheten som det store plusset ved Hitachi-maskinen.