Illustrasjonsfoto

Nå får gulvbransjen sin egen nettportal

Sentrale aktører i gulvbransjen har gått sammen for å lansere en egen «gulvbibel». Samtidig forplikter de seg også til egne etiske regler.

Aktører fra gulvbransjen var i forrige uke, torsdag 7. april, samlet til årsmøte i Forum for Gulvbransjen (FFG) på Soria Moria i Oslo.

Der ble resultatet av flere års arbeid for et felles forum presentert. Nå lanseres Gulvfakta.no, en «bibel» for alle som jobber med gulv, enten i utførende, beskrivende eller selgende ledd.

Profesjonaliserer bransjen

Administrerende direktør i Tarkett, Per Olaf Øxseth. Foto: Jørn Wad

FFG består av gulvteknisk fagpersonell, som sammen har arbeidet for å få i land et felles forum for gulvbransjen. Det hele startet med et ønske om økt profesjonalisering.

– Vi hadde et ønske om å profesjonalisere bransjen, særlig på prosjektsiden, sier Per Olaf Øxseth, administrerende direktør i Tarkett i en pressemelding fra ifi.no.

Sammen med Tore Pedersen i Gerflor og Morten Århus i Forbo var han en av initiativtagerne som fikk i gang FFG.

Den nye «gulvbibelen», Gulvfakta.no, er en samleportal for informasjon om gulv. Innholdet utarbeides av FFG sine egne faggrupper for halvharde, myke og harde gulv, samt en faggruppe for lim, sparkel og mørtel. Det er en levende side, der det vil bli lagt ut ny informasjon jevnlig.

Etiske regler

Et annet viktig steg i profesjonaliseringen av gulvbransjen, var for FFG å få i stand et sett med etiske regler, som alle medlemmer må skrive under på. Reglene setter blant annet føringer for hvordan medlemmene ikke skal samarbeide med aktører som driver useriøst, som for eksempel de som driver med svart arbeid.

– Bransjen har noen ganger blitt oppfattet som litt røff og cowboy-aktig utad, spesielt på prosjektsiden. Vi ønsker ikke å ha det slik. Derfor har vi vært veldig opptatte av å få på plass noen grunnleggende etiske regler, som er felles for alle medlemmene i FFG, sier Øxseth.

IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør – står for den praktiske driften av FFG og Gulvfakta.no.