Marielunden - Fab Lounge

Foto: Anne Lise NorheimFoto: Anne Lise NorheimProsjektleder Steinar Gysland fra Backe Bygg, produktspesialist Ine Brogeland fra Babor og innehaver Mariann Edland.Foto: Anne Lise NorheimFoto: Anne Lise NorheimFoto: Anne Lise Norheim

På Mariero i Stavanger har Backe Bygg innredet Norges største skjønnhets- og velværesenter kalt Fab Lounge.

Fakta

Sted: Mariero, Stavanger
Prosjekttype: Butikk / velvære
Kontraktssum eks mva:
4 millioner kroner
Bruttoareal: 450 kvm
Tiltakshaver: Marielunden Eiendom
Totalentreprenør: Backe Bygg
Interiørarkitekt: Mariann Edland
Tømmer: Moelven
Murer og flislegger:
Valdeland & Varhaug
Rørlegger: Oras
Ventilasjon: Urd Klima
Elektro: Akaso Elektro

Backe Bygg har utført arbeidene i Fab Lounge i en totalentreprise og har vært arkitekt, basert på innehaver Mariann Edlands ideer. Fab Lounge har et totalt areal på 450 kvadratmeter og entreprisekostnaden er på fire millioner kroner, eks. mva. Arbeidene startet 1. oktober i fjor, og Fab Lounge ble tatt i bruk 1. februar i år.

280 ulike behandlinger
Fab Lounge inneholder lobby med resepsjon, frisør-
avdeling med eget rom for hårvask, 14 behandlingsrom, VIP avdeling, fire bad/toaletter, kontor, to lager/vaskerom, garderobe, kjøkken/lunsjrom og teknisk rom.

Mariann Edland sier at Fab Lounge tilbyr alt innen hudpleie, velvære og frisør.

– Vi har drøyt 280 ulike behandlinger, innen frisør, hudpleie, manikyr, pedikyr, kosmetisk behandling med botox og fillere, massasje og permanent kosmetikk. Vi har kunder av begge kjønn, men mest kvinner, og vi har 16 ansatte, sier Edland.

Føle seg velkommen
Edland sier at interiøret er nøye utvalgt og utformet.

– Kundene skal føle seg velkomne når de kommer inn. Og de skal oppleve litt høyere standard enn vanlig uten at det skal skremme. Vi må vise at vi er en seriøs bedrift og samtidig et sted man kan slappe av. Alle rom er innbydende og i tillegg har vi laget meget fine gjestetoaletter, sier Edland.

Hvitt og sølvgrått
Interiøret er holdt i hvitt og sølvgrått.

– Det er helt bevisst. Hvitt signaliserer renhet og profesjonalitet. Sølvgrått gir ro. Renhold og orden er viktig i vår bransje og hos oss vil kundene se at vi har orden, sier Edland.

Alle rom har universell utforming og innredningen har stor grad av fleksibilitet.

– Vi har en sittegruppe for kundene midt i lokalet, og den er utformet sik at kundene ikke føler at de sitter på utstilling. Målet er at kundene skal komme inn og tenke at her har det aldri vært noen andre enn meg, sier Edland.

På gulvene er det slipte og polerte fliser (epoksy på våtrom). De fleste av veggene er systemvegger. Alle rom har systemhimling. Både vegger og himling har lyddemping. Alle materialer er miljøvennlige og lavemitterende. Det ble praktisert rent tørt bygg under innredningen.

Fab Lounge har påkostet belysning, blant annet med mange lysekroner. Møblene er spesialbestilt fra Barcelona.

Dobbeltsprinkling
Prosjektleder Steinar Gysland i Backe Bygg sier at prosjektet har gått greit. De to største utfordringene var kort innredningstid og plassering av rør.

Fab Lounge er innredet etter TEK10. Oppvarming skjer med varmekonvektorer og via ventilasjon. Lokalet har balansert ventilasjon med ekstra stor kapasitet og varmegjenvinning.

Hele lokalet er sprinklet, med sprinklerhoder også over himling (dobbeltsprinkling). Alle behandlingsrom har soldempende glass. Utenfor lokalet er det cirka 15 biloppstillingsplasser for kunder.


Flere prosjekter