Derfor er ikke Veidekke med i Nye Veier-konkurransen

Veidekke peker på fulle ordrebøker som den viktigste årsaken til at de ikke er med i konkurransen om det første Nye Veier-prosjektet.

Fredag ble det klart at fire norske entreprenører vil være med i konkurransen om det første Nye Veier-prosjektet ny E18 mellom Tvedestrand og Arendal. De får konkurranse av seks utenlandske selskap, en ikke av landets største entreprenør – Veidekke.

– Det er en forretningsmessig vurdering i forhold til ordrereserven og kapasitet som ligger bak avgjørelsen om å ikke delta i den konkurransen, sier leder i region anlegg i Veidekke Entreprenør, Nils Hæstad til Byggeindustrien.

Det har vært mye debatt rundt størrelsen på kontraktene på Nye Veier-kontraktene. Mange norske entreprenørene har uttrykt bekymring for at disse kontraktene blir for store å ta på egen hånd.

– Har størrelsen på kontrakten hatt noe å si for avgjørelsen?

– Nei, det er ikke størrelse i seg selv som har vært viktig. Vi kan ikke være med på alt, og må velge bort noe. Her har vi foretatt en helt forretningsmessig vurdering i forhold til hva vi har nå og hva vi har i tilsvarende periode, legger han til.