Vil du jobbe med teknologi, luftkvalitet og reduksjon av klimagassutslipp?

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7600 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Vegdirektoratet
FylkeOslo
Søknadsfrist24.04.2016

Transportsektoren står overfor store krav til endring for å møte klimautfordringene. Innen 2050 skal lavutslippssamfunnet være etablert, og Statens vegvesen skal bidra. De viktigste virkemidlene er overgang til ny teknologi og drivstoff, kollektivtransport, gåing og sykling, samt lavere utslipp fra bygging og drift av infrastruktur.

Vi har to ledige faste stillinger innenfor klimavennlig kjøretøyteknologi, energi, alternative drivstoff og luftforurensning. Arbeidsstedet for begge stillingene er Oslo, andre arbeidssteder kan vurderes dersom søkeren er spesielt godt kvalifisert.

Vi søker medarbeidere som er samfunnsinteressert og ser det som utfordrende og spennende å jobbe med oppgaver knyttet til teknologi, energi, luftkvalitet og klimagassutslipp. Du vil bli en del av et sterkt og engasjert fagmiljø i Trafikksikkerhet, miljø og teknologiavdelingen i Statens vegvesen, Vegdirektoratet.

Stilling på Forskning- og utviklingsstaben (FoU-staben) innen energi og klima

FoU-staben har overordnet ansvar for koordinering av FoU- og innovasjonsvirksomhet i Statens vegvesen og for tverretatlig FoU-samarbeid. FoU-staben representerer Statens vegvesen i relevante nasjonale og internasjonale FoU-fora og koordinerer samarbeid med universiteter, instituttsektoren og Forskningsrådet.

Ansvar og arbeidsoppgaver

  • initiere, støtte og delta aktivt i interne og mulige eksterne FoU program, og initiativ nasjonalt og internasjonalt innen FoU og innovasjon
  • bistå med kompetanse innen temaet Omstilling til lavutslippssamfunnet og transportsektorens rolle i dette
  • holde oversikt over trender og internasjonal FoU og innovasjon innen klima/lavutslipp/alternative drivstoff og energibærere samt intern koordinering
  • koordinere og delta i internasjonale fora og interesseorganisasjoner
  • være pådriver for å omsette politiske signaler til handling

Stilling på Miljøseksjonen innen klima og luftkvalitet

Miljøseksjonen arbeider med faglig utvikling, rådgivning og forvaltning innenfor fagområdene støy, klima, luft- og vannforurensning, vegetasjon, estetikk, landskapsarkitektur, naturmiljø og kulturmiljø. Vi har bred kontakt med andre aktører.

Ansvar og arbeidsoppgaver

  • ha ansvaret for, og delta i FoU- og utredningsoppgaver innen klima og luftkvalitet
  • bistå med kompetanse innen temaet Omstilling til lavutslippssamfunnet og transportsektorens rolle i dette
  • jobbe med det faglige grunnlaget for transportetatenes oppfølging av Nasjonal transportplan
  • følge opp og gir råd knyttet til forvaltning av forurensningsregelverket og planregelverket
  • være pådriver for å omsette politiske signaler til handling

Kvalifikasjonskrav for begge stillingene

  • utdanning fra universitet eller høgskole på masternivå, innen relevante fagområder. Omfattende og relevant erfaring innenfor de aktuelle fagområdene i tillegg til gode personlige forutsetninger kan kompensere for manglende formell utdanning.
  • erfaring fra enten forskning, industrivirksomhet eller forvaltningsarbeid innen ett eller flere av følgende tema: alternative drivstoff, energibærere, kjøretøyteknologi eller luftforurensning
  • gode samarbeidsevner og god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk.

Det er en fordel dersom du har erfaring fra deltakelse i internasjonale fora, arbeidsgrupper og/eller nettverk. Det er også ønskelig med erfaring fra styring av forskningsarbeid og/eller større samarbeidsprosjekter.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).

Vi søker deg som har evne til å ta initiativ og få ting til å skje. Det er viktig at du raskt kan sette deg inn i ulike problemstillinger og jobbe selvstendig, strukturert og målrettet. Du vil ha kontakt med mange kollegaer i regionene og med fagfolk i andre etater og organisasjoner. Dette krever at du er en god nettverks- og relasjonsbygger. Du må ha god evne til å analysere og vurdere forskningsarbeider. Forskningens nytte for å nå organisasjonens mål er viktig for oss.

I søknaden må du oppgi om du søker på en av stillingene eller begge.

Vi kan tilby

  • interessante, utfordrende og samfunnsnyttige arbeidsoppgaver i et godt fagmiljø med spisskompetanse innen flere temaer
  • gode muligheter for personlig og faglig utvikling i en stor, landsdekkende organisasjon
  • muligheter for internasjonalt samarbeid på nordisk og europeisk nivå.
  • fleksibel arbeidstid, gode velferdsordninger og en av landets beste pensjonsordninger
  • introduksjonsprogram og fadderordning
  • godt arbeidsmiljø i et flott og lyst kontorbygg med fin beliggenhet ved Alnaelva på Bryn i Oslo, med gode offentlige kommunikasjonsmuligheter

Lønn fastsettes nærmere i samsvar med vår lønnspolitikk.

For spørsmål knyttet til stillingen ved FoU-staben kan du kontakte avdelingsdirektør Gina Ytteborg, 958 59 103 eller sjefingeniør Eirik Skjetne, 930 58 630.

For spørsmål knyttet til stillingen ved Miljøseksjonen kan du kontakte avdelingsdirektør Sidsel Kålås, 951 88 572 eller sjefingeniør Jørn Ingar Arntsen, 977 34 489.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om din søknad kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak fra offentlig søkerliste. Du vil bli varslet om det.

Søk en av eller begge stillingene på www.vegvesen.no/jobb innen 24. april 2016

Vis flere stillinger: