Foto: Madeleine Bergheim

- Oslo-politikerne tør ikke bygge høyt

Til tross for bred politisk enighet om å fortette rundt kollektivknutepunktene, tør ikke Oslo-politikerne å holde det de lover, og kutter heller etasjer, mener boligutbyggerne.

– I Symra terrasse på Lambertseter skal vi nå bygge 107 leiligheter. Det kunne vært 26 flere, men dette prosjektet ble kuttet med én etasje av politikerne på rådhuset. Det er egentlig ganske uforståelig for oss, sier kommunikasjonsdirektør i OBOS, Åge Pettersen til NRK Østlandssendingen.

Veidekke Eiendom uttaler overfor statskanalen at boligbygging i stor grad handler om politisk mot og vilje, og at man må tåle protester fra naboer som blir berørt.

– Vår opplevelse er at det er høye ambisjoner når det gjelder planer om boligbygging, men når det kommer til de enkelte reguleringssakene så sliter politikerne med å innfri løftene som er gitt, sier administrerende direktør Emil Paaske.

Han mener de som bor ved store stoppesteder i dag må innse at det kommer til å bli en endring.

Ingen av utbyggerne mener å ha sett noen endring etter det politiske skiftet fra blått til rød-grønt styre i Oslo.

– Politikerne tør ikke å gjøre det de sier at de skal, å bygge tettere og høyere rundt kollektivknutepunkt enn andre steder. Det har vi eksempler på både i fortid og i prosjekter som kommer fremover, sier Åge Pettersen i OBOS.