Verdens største messe i gang

Mandag morgen åpnet dørene til anleggsmessen Bauma 2016 i München – verdens største fagmesse uansett type kategori.

Tenk litt gjennom disse svimlende tallene; messen dekker et område på nærmere 580.000 kvadratmeter – dette inkluderer både inne-og uteområder. Rundt 3.500 utstillere er på plass for å vise frem sitt utstyr og sine maskiner. I 2013, messen arrangerer hvert tredje år, var det 535.000 besøkende på messen, og det er forventet minst like mange i år.

På denne messen, som er det store høydepunktet for hele verdens bygg- og anleggsnæring, finner man alt hva man skal ha behov for om man driver innen denne næringen. Fra de mindre håndholdte maskinene til de aller største anleggsgigantene som er å oppdrive her i verden er å finne på messeområdet. Ikke minst er det mye av gruveutstyret som virkelig kan imponere med sin størrelse og tonnasje. Men det er ikke bare maskiner som er å finne, også en lang rekke annen type utstyr er utstilt, som forskalingsutstyr og så videre.

Hvor mange milliarder man omsetter på denne messen er ikke godt å vite, men det er liten tvil om at utstillerne legger mange kroner i dette arrangementet, og de store aktørene bruker mange titalls millioner – de aller største faktisk langt mer. Det er derfor litt av et skue som vil møte de besøkende i løpet av de sju dagene messen varer.

På Bauma blir det vist frem en rekke nye maskiner og mye nytt utstyr. Mange av produsentene legger opp utviklingen og lanseringen av sine nyheter nettopp til Bauma. Det vil derfor være mye nytt å finne her, og det blir signert mange avtaler og gjennomført mange handler i løpe av messen. På Bauma vil man også få et innblikk i hvordan morgendagens maskiner vil bli.

Det er selvsagt også en rekke nordmenn til stede på messen, både norske representanter blant utstillerne, og ikke minst en lang rekke besøkende. For anleggsbransjen er dette det virkelige høydepunktet, som bare skjer hvert tredje år, og er noen en rekke bedriftslederne bruker som en god anledning til å ta med sine ansatte for å vise hva som finnes av nyheter og muligheter. Det er heller ingen tvil om at det gjennomføres en rekke handler på selve messen. For mange er dette en god anledning til å avslutte forhandlingen og gjennomføre signeringen.

Byggeinstrien/bygg.no er selvsagt til stede og vil formidle nyheter fra messen.