- Det er viktig at vi samler bransjen på denne måten. Det gjør at vi får delt kunnskap og foredlet faget vårt, sier daglig leder i Ventilasjon- og blikkenslagerbedriftenes landsforbund, Ane Dyrnes.

Rekordmange påmeldinger til VBL-fagtreff

Torsdag 7. til lørdag 9. april samles 500 deltakere fra ventilasjon- og blikkenslager-bransjen til fagtreff i Oslo. Målet er å sammen løfte fagkunnskapen til en bransje i vekst. 

I løpet av de tre dagene blir det fagmesse på Fabrikken (gamle Astrup Fearnley-museet), foredrag, diskusjoner, live ventilasjonsmontering og lekkasjetesting, sosiale arrangementer, og mye mer. Det blir en arena for yrkesstolthet og kompetanse.

- Det er viktig at vi samler bransjen på denne måten. Det gjør at vi får delt kunnskap og foredlet faget vårt. Med et marked der useriøse ak»tører får drive er det viktig at vi samler de seriøse kreftene og gir et riktig og godt bilde av vår bransje. Internt og til skoleelever og samarbeidspartnere, forteller daglig leder i Ventilasjon- og blikkenslagerbedriftenes landsforbund, Ane Dyrnes.

Fagtreffet arrangeres annethvert år og vokser stadig. Fagtreffet er først og fremst laget for faglig utvikling. Med diskusjonsforum og kunnskapsdeling. I tillegg vil 38 leverandører presentere sine produkter og nyvinninger på ulike stands.

- Stadig flere leverandører og samarbeidspartnere fatter interesse for ventilasjon- og blikkenslagerfaget. Det er veldig spennende. I år håper vi på nå ut til enda flere, ikke minst elever som synes ventilasjon- og blikkenslagerfaget er spennende. Ventilasjon- og blikkenslageryrket er et yrke for fremtiden. 40 prosent av vårt energiforbruk skjer i bygningsmassen, og løsningene finner blikkenslageren i sin kompetanse på ventilasjon, tak og fasade. Mange elever ser at et våtere og villere klima vil kreve fagkunnskapen og de praktiske, kreative og bærekraftige løsningene en blikkenslager skaper, sier Dyrnes.

- Kun blikkenslageren er fagutdannet i ventilasjonsfaget og det er hos ekte blikkenslagere du får kreative og bærekraftige løsninger avslutter Dyrnes