400 årsverk kan forsvinne i Posten

Posten ønsker å slå sammen A- og B-post og vil legge ned postsorteringen ved flere terminaler. Endringene vil trolig gjøre 400 årsverk overflødige.

Ifølge Dagbladet håper Posten å få forslaget godkjent i Stortinget før sommeren. Planene innebærer blant annet at dagens ti terminaler som sorterer brev, skal kuttes ned til tre.

– Sentraliseringen er helt nødvendig for å møte nedgangen i antall brev som sendes. Det er halvert siden 1999, og hvis vi lukker øynene og håper at det skal gå over, vil det møte oss veldig kraftig i framtida. Derfor ønsker vi å være i forkant, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Det foreslås å kutte ut brevsortering på terminalene i Bergen, Stavanger, Trondheim, Stokke, Evenes, Hamar og Molde i 2017. Østlandsterminalen, Bodø og Tromsø foreslås videreført. Posten vil også slå sammen A-post og B-post, og heller ha to dager på seg på å levere alle brev.

– Behovet for over natten-levering av brev er kraftig redusert, fordi mange benytter seg av digitale tjenester, sier Eckhoff.

560 ansatte, fordelt på 400 årsverk, kan miste jobben dersom endringene gjennomføres, skriver Dagbladet.