Styremedlem og saksansvarlig i EBAO, Odd-Egil Djøseland (t.h.) og direktør i EBAO, Ole Henrik Ystehede, ser frem til å fortelle om de mange prosjektene som skal realiseres i regionen.

Presenterer prosjekter for 40 milliarder

Ikke mindre enn 192 offentlige prosjekter med samlet anslått kontraktsverdi på nesten 40 milliarder kroner vil bli presentert på "Markedskonferansen 2016" om to uker.

Konferansen, som arrangeres av EBA Oslo, Akershus og Østfold (EBAO) i samarbeid med EBA, ble gjennomført for første gang i 2015. Da ble 74 prosjekter med samlet verdi på 20 milliarder presentert. I år er konferansen utvidet til også å omfatte kommunale anlegg, og oversikten over fremtidige prosjekter "pre Doffin" er blitt enda fyldigere enn i fjor.

Sentralt verktøy

- Vi opplever at kommunene er blitt flinkere til å rapportere inn prosjekter, og ser verdien i en konferanse der de får varslet markedet om hva som planlegges. Det gir seg direkte utslag på omfanget av rapporten vi utarbeider, og på hva som presenteres på konferansen, sier styremedlem og saksansvarlig i EBAO, Odd-Egil Djøseland.

Han regner med en godt besøkt konferanse.

- Når man får presentert en samlet oversikt over det meste av planlagte offentlige byggeprosjekter i Oslo, Akershus og Østfold, er deltakelse i så godt som obligatorisk for alle som har ambisjoner om å være med og regne. Dette har utviklet seg til å bli et sentralt verktøy for våre medlemmer når de skal orientere seg i det regionale markedet.

Djøseland legger til at konferansens innledende tema – Statsbygg og Oslo kommunes redegjørelse for hvordan de i tiden fremover vil velge leverandør – kvalifikasjon, tildeling og evaluering – også vil stå sentralt i den enkelte bedrifts hverdag i månedene og årene som kommer.

Viktig arena

Direktør i EBAO, Ole Henrik Ystehede, opplyser at det ligger et stort arbeid bak "Markedskonferansen 2016", og at den stadig er i utvikling. Også hva angår deltakere i arbeidet med programmet.

- I fjor deltok Oslo kommune og Statsbygg i en arbeidsgruppe. I år har også Akershus og Østfold fylkeskommune vært med. Vi ser at interessen for å presentere fremtidige prosjekter er stor, og så får vi også en anledning til å ta opp aktuelle spørsmål knyttet til offentlige anskaffelser fra scenen, både til informasjon og debatt. Vi mener å ha skapt en viktig arena både våre medlemmer og bestillerne har behov for, sier Ystehede.

Konferansen 19. april, som i fjor samlet 120 deltakere, vil også i år finne sted på Næringslivets Hus.