Vestlandsbedrifter i kø for å bygge nytt sykehus

Det nye sykehuset i Stavanger kan bety sårt tiltrengte kontrakter for lokal byggenæring. Rundt 150 dukket opp da sykehusledelsen inviterte til leverandørseminar.

Aulaen var nærmest fullsatt da Stavanger universitetssjukehus (SUS) mandag arrangerte leverandørseminar i forbindelse med byggingen av det nye sykehuset på Ullandhaug.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal det legges til rette for at lokale firmaer kan være med og konkurrere. Det kommer godt med, for ifølge flere entreprenører er det svært få oppdrag i distriktet om dagen.

- Alle er her for å finne ut hvilke muligheter som finnes. Det er ikke for mange oppdrag i distriktet om dagen. Et sånt oppdrag vil være viktig, sier Hans Kristian Aasland i Jærentreprenøren til avisen.

Drar utenbys

Tore Voster, markedssjef i Stangeland Maskin, sier det er hard priskrig i bygg- og anleggsbransjen nå.

- For oss er det vanskelig å skaffe nye oppdrag. Alle våre konkurrenter er interessert i de samme jobbene. Der det før var 5 tilbydere, er det nå 12, sier han.

Enkelte av de rundt 150 deltakerne på seminaret forteller også at de er nødt til å dra utenbys for å få nok jobber.

Ønsker lokale aktører

Sykehusdirektør Inger Cathrine Bryne sier de ønsker at lokalt næringsliv skal delta i byggingen av sykehuset.

- Vi ønsker at det blir muligheter for mange når så mange milliarder skal investeres. Så langt lovverket tillater det, vil vi ved valg av entreprisemodell sikre at lokale tilbydere skal kunne delta i anbudskonkurransen, sa hun.

Første byggetrinn på Ullandhaug er ifølge NTB planlagt til nesten 100.000 kvadratmeter, og er beregnet ferdig i 2025. Kostnadsrammen er satt til 8 milliarder kroner.

Les også: Nytt sykehus i Stavanger-regionen legges til Ullandhaug