Illustrasjonsfoto: Standard Norge

Inviterer til møte om økt seriøsitet i renholdsbransjen

Hvordan kan man sikre at rent er rent og at avtalen mellom oppdragsgiver og leverandør av renholdstjenester skinner like mye som det gjør i rengjorte kriker og kroker?

Å bruke standardene NS-INSTA 800 Rengjøringskvalitet og NS 8431 Alminnelige kontraktsbestemmelser om levering av renholdstjenester, kan være en løsning. Torsdag 21. april inviterer Standard Norge i samarbeid med Virke og Arbeidstilsynet til frokostmøte om standarder for renhold.

- NS-INSTA 800 kan legges til grunn for renholdskontrakter slik at oppdragsgiver og leverandør kan har lik forståelse av hvilken kvalitet på renholdet som skal leveres. Ved å bruke standardkontrakten i NS 8431 er man sikker på å få en tjeneste som tilfredsstiller dagens krav, også de lovpålagte, til et profesjonelt og ryddig samarbeid. Samtidig bidrar bruken av begge disse standardene til å fremme seriøsitet i bransjen, heter det i invitasjonen fra Standard Norge.

I media har det vært oppslag knyttet til aksjoner mot økonomisk kriminalitet blant annet i renholdsbransjen. Denne typen søkelys på bransjen kan gi negative ringvirkninger på alle de seriøse aktørene i bransjen.

- Da er det viktig å ha orden og system, og bruk av standardkontrakt kan være en måte å vise dette på. Samtidig er det viktig at partene er enige om hva som er «rent» og det er nettopp det NS-INSTA 800 kan brukes til, heter det i en melding fra Standard Norge.

På frokostmøtet hos Standard Norge vil det bli presentert hvordan kontraktstandarden kan brukes, erfaringer med bruk av både renholdsstandarden og kontraktsstandarden, det blir vist hvordan de kan brukes, hvordan man kan påvirke revisjonen av NS-INSTA 800 og hvordan standardene inngår i arbeidet med å rydde opp i de økonomiske og juridiske forholdene knyttet til kjøp av renholdstjenester.