Foto: Javad Parsa

Oslo Arkitekturtriennale om migrasjon

 I en tid preget av rekordstor global forflytning av mennesker – frivillig eller ufrivillig – er det behov for å skape ny bevissthet, ny problemforståelse og nye strategier for å planlegge fremtidens boliger og byer. 

Hvordan forandres omgivelsene våre – både de fysiske, sosiale, juridiske og teknologiske – når vi stadig søker nye steder og ny tilhørighet? Med triennalen After Belonging: Om å komme til – Om å komme fra, behandler Oslo Arkitekturtriennale et svært samfunnsaktuelt tema på nye måter, i mange formater og på tvers av miljøer.

Oslo Arkitekturtriennale er Nordens største arkitekturfestival og en viktig møteplass for diskusjon. Arkitektbedriftene er blant dem som støtter triennalen økonomisk.

Oslo, med en byvekst drevet av innvandring, er et egnet sted å samle fagfolk, politikere, forskere, næringsliv og byens befolkning til en bred diskusjon om hvordan vi skal løse våre migrasjonsrelaterte utfordringer i boligformer og byrom. Oslo er både tema og møteplass for triennalens diskusjoner, med prosjekter og arrangementer på ulike arenaer i Oslo, også ute i det offentlige rom.

I åpningshelgen 8.-11 september inviterer OAT til fire fulle dager med arrangementer, blant annet åpning av triennalens to hovedutstillinger, en internasjonal konferanse, boklansering, verksteder, diskusjoner og mye mer.

Les mer her