Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Disse veiprosjektene i Vestfold får byggestart i 2016

I Vestfold blir det i løpet av 2016 startet bygging av sju riks- og fylkesvegprosjekter og noen mindre kollektiv- og trafikksikkerhetstiltak. 

Disse prosjektene startes opp:

Fv. 308 Borgheimkrysset, Nøtterøy

Første prosjekt som er klart for byggestart er Borgheimkrysset på fv. 308. Arbeidene med nytt kryssområde med rundkjøring, på Borgheim starter i disse dager. Anlegget er planlagt ferdig i desember.

Fv. 256 Semsbyveien, Tønsberg

I løpet av april starter arbeidet med ny miljøgate i Semsbyen. Fylkesveg 256 skal oppgraderes til en mer trafikksikker gate. Gående og syklende skal få et tryggere tilbud langs Semsbyveien. På vestsiden av vegen skal det bygges ny gang- og sykkelveg og på østsiden blir det fortau. Arbeidene skal foregå på strekningen fra Askehaugveien til Andebuveien i Sem sentrum.

Rv. 19 jernbanesporet i Horten

Der skal det bygges en 2,9 km lang sykkel- og gangbane med bredde 4,5 meter ferdig asfaltert. Det gjelder strekningen fra Borre kirke til Linden i Horten. Arbeidene starter i august og ferdigstilles i juni 2017.

E18 Natvallkrysset, Sandefjord

Arbeidene med ombyggingen av rampen mot sør i Natvallkrysset på E18 i Sandefjord starter i juni og vil vare til ut oktober i år.

Fv. 303 Enga-Hem, Sandefjord

På denne strekningen skal det bygges 1,3 km ny gang- og sykkelveg. Arbeidene starter i juni og vil vare fram til mai 2017.

Fv. 275 Dølebakken i Sandefjord

Her skal det bygges 1 km nytt sykkelfelt og fortau på strekningen fra Sandarveien til Frøyas vei.

Fv. 251 Ringveien i Sandefjord

Her skal det bygges 300 meter ny veg, en «missing link» fra rundkjøringen i Nilsesvingen til Briskeveien. I tillegg skal det bygges 700 meter ny gang- og sykkelveg samt fortau. Planlagt oppstart på arbeidene er høsten 2016 og de vil pågå fram til høsten 2017.

Mindre kollektiv- og trafikksikkerhetstiltak

I tillegg til vegprosjektene skal det utføres arbeider med noen mindre kollektiv- og trafikksikkerhetstiltak.

På fv. 255 Krokskogen i Sandefjord skal det gjøres en oppgradering av bussholdeplasser og oppsetting av nytt lehus. Det samme gjelder fv. 428 Ravndal på Nøtterøy. Det skal settes opp to nye lehus på hvert sted.

På fv. 307 Andebu sentrum, fv. 311 Åsgårdstrandveien, fv. 428 på Nøtterøy og fv. 265 Østerøyveien i Sandefjord skal det sikres og tilrettelegges for fotgjengeroverganger.

Les mer om prosjekter i Vestfold her