Åpnet nytt senter for bekjempelse av arbeidsmarkedskriminalitet i sør

Torsdag 31. mars åpnet Arbeidstilsynet, NAV, politiet, Skatteetaten, Interkommunal arbeidsgiverkontroll og kemneren i Kristiansand sitt samlokaliserte senter i Agder.

Herfra skal etatene sammen bekjempe arbeidsmarkedskriminalitet i regionen.

Det operative samarbeidet er allerede i gang, og etatene har stor tro på at samlokaliseringen vil bidra til å motarbeide arbeidsmarkedskriminaliteten.

─ Vi er glade for at vi nå får styrket det tverretatlige samarbeidet i Agder ytterligere. Vi ser at tilsvarende måter å jobbe på, med samlokaliserte kontorer i Bergen, Stavanger og Oslo gir svært gode resultater, sier Marianne Pedersen, talsperson for det tverretatlige samarbeidet i Agder. Pedersen er tilsynsleder i Arbeidstilsynet.

I 2015 identifiserte myndighetene ved samarbeidskontorene i Bergen, Stavanger og Oslo hele 31 kriminelle aktører innenfor arbeidslivet.

─ Det er et formidabelt omfang som skjuler seg bak dette tallet. Dette er kriminelle aktører og bakmenn med store nettverk, og det gir store ringvirkninger når vi klarer å sette disse ute av spill, sier Pedersen.

Kriminelle i arbeidslivet ofte utøver kriminalitet på flere plan samtidig, og målet med den samordnede innsatsen er å sikre at seriøse bedrifter overlever i møte med de useriøse.

─ Med en styrket og samordnet innsats ønsker myndighetene å bidra til at vi beholder et ryddig arbeidsliv, sikrer skatte- og momsinntekter og unngår misbruk av velferdssystemet.